Topptursamling på Rauland

Fellestur

Fra dato
18. januar kl. 18:00
Til dato
20. januar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Ski, Fjellsport, Randonee
Arrangører
DNT fjellsport Telemark, DNT Sør , DNT Telemark
Dette arrangementet er over!

Ønsker du å lære mer om topptur, og bli en bedre skikjører?

Vi ønsker å gi en innføring i sikkerhet, veivalg og utstyr. Samtidig vil en erfaren instruktør gi tips om hvordan du kan bli en bedre skikjører – både med trening i alpinbakke og i terreng/løssnø. Samlinga passer både for de som er nybegynnere som løssnøkjører, og for de som er noe mer erfaren. Dette skal ikke være noe skredkurs – men skredproblematikk vil stå sentralt. Også tema som turvalg, sikkerhet, bekledning og utstyr generelt hører naturlig med.. Program Kurs, overnatting og måltider skjer på Raulandsfjell i Raulandsgrend.

 

Fredag: 18- 21.00

Vi møtes og går gjennom helgens program, utsyr for topptur, sikkerhetsvurderinger og praktiske tips.

Rune Århus er med oss. Lørdag: 09-16.00

Rune Århus gir oss instruksjon i skikjøring i bakken utenfor løypene og i bratt terreng. Rune er erfaren skiinstruktør som har gitt oss mange nyttige tips tidligere, de ivrigste av oss kjører til det blir mørkt og heisen stopper.

17-18.00 Bli kjent med din egen skredsøker. Når skredet er der må du kjenne din søker. Her utfordrer vi deg til å bruke din egen skredsøker for å finne "personer" med søker i snøen

Søndag: 09-1600

Topptur der vi får være med å se hvordan et Varsomvarsel blir til i sammen med en lokal observatør  - tips om veivalg og sikkerhet underveis. Offpiste kjøring hvor vi gjør oss kjent med områdets muligheter. Her vil du også få tips fra turistforeningens guider om hvordan du kan bli en bedre skikjører. Programmet og ikke minst turen må tilpasses helgens vær, føre og skredforhold. Fint vær og løssnøkjøring er bonus som vi alle drømmer på toppturer. Vil man ut på tur er det greit å kunne takle de andre dagene også:-)

Utstyr: Du må ha med ski som er egnet til å gå på topptur og kjøre utenfor løype. Du må ha foruten godt vintertøy, vanlig sikkerhetsutstyr som skredsøker, spade og søkestav.

Raulandsfjell kan tilby oss følgende:

Overnatting i leiligheter m/helpensjon og heiskort kr 2.095,- pr person

- Texmex-/pizzabuffe fredag kveld - Frokost med lunsjpakke lørdag og søndag - Biffaften lørdag kveld - sluttrengjøring av leiligheter - heiskort i 2 dager

Tilleggspakke - overnatting m/helpensjon kr 715,- pr person fra torsdag til fredag.

Dere tar selv med sengetøy og håndklær (laken,dynetekk,putevar).

 

Leilighetene har egent bad, soverom, stue/oppholdsrom m/kjøkkenløsning. 1 til 2 soverom pr leilighet (4-8 sengeplasser) Vi forutsetter at dere fyller opp rommene/leilighetene etter best evne og TTF-ånd. Det er forhåndsbooket rom til alle som melder seg på.  Sluttrengjøring er inkludert i pris (må rydde), Betales av den enkelte til Raulandsfjell ved avreise. I tillegg kommer kursavgift kr 600,- pr. person for helgen, som blir fakturert direkte. Med forbehold om endringer grunnet vær og føre!

Ansvarlige er Thor Christiansen og Stein Løberg. 

Spørsmål kan og stilles til Thor Christiansen : telethor84@gmail.com