Sommerturlederkurs i Telemark

7. juni kl. 18:00
Kurs, Turlederkurs, Sommerturlederkurs, Turkatalog2020_Kurs_Sommer
DNT Telemark
Hardangervidda, Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Bli DNT sommerturleder!

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Telemark og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid. Kurset er lagt opp som en tur som går over to helger i Telemark. Helg 1: på Lifjell. Helg 2: på Hardangervidda. Kurset vil avholdes helgen 5.-7 juni og helgen 3.-5.juli. Kurset vil foregå fra morgenen av begge fredagene, og avsluttes på kvelden søndag, se info nedenfor. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT.

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene:

Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, risikovurdering og sikkerhet, grunnleggende behov på tur: psykiske, fysiske og sosiale, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting, relasjonell kompetanse, gruppedynamikk og ledelse av turer sommerstid inklusiv opphold og gjøremål på DNT- hytter. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav:

Bestått "Grunnleggende turlederkurs" modul 1-2 i turlederstigen.

Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og kart- og kompass i høyfjellet (SARTTO, koordinater, kompasskurs, forstå fordeler og begrensninger med forskjellige typer kart,  kartreferanse ved bruk av UTM, veivalg, distanser og tid, bratt lende og steinsprang, oppfang og ledlinjer, nattorientering, ogsv.). Vi anbefaler på det sterkeste å ta et kart- og kompasskurs i forkant. Se kursoversikt her.

Erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet

Eraring fra turer på egenhånd

Erfaring fra overnatting ute, i telt, bivuakk, under åpen himmel

Erfaring som turleder på turer i nærmområdet

Medlemsskap i DNT

Instruktører på kurset:

Jørn Brynstad (tlf:91774908) og Sine Sara Astad

Pris:

3330,- kr. For DNT ung-medlemmer: 2970,- kr.

Det inkluderer turledelse, overnatting, frokost lørdag 6.juni og kartblad over Lifjell for helg 1. For helg 2 er turledelse, overnatting, middag (3-retters) 4.juli og frokost 5.juli og kartblad over Hardangervidda inkludert. I tillegg til taxi-transport inn til Kalhovd Turisthytte fra Skinnarbu, og ut fra Mogen Turisthytte med båt. Kartene blir utdelt ved kursstart. Utover disse måltidene, medbringer du selv det du ønsker å spise til frokost, lunsj og middag på tur. Fredag 5.juni vil det være mulighet for å kjøpe middag fra Ala Carte - menyen på Lifjell og søndag 5.juli kan du kjøpe lunsj og/eller middag på Mogen Turisthytte.

Antall dager: 6

Hvor: Hytte til hytte i Telemark. Vær forberedt på at deler av en natt pr helg kan tilbringes ute.

Rute:

Øvelser i terrenget rundt Mogen
  Ut med båten fra Mogen 15:30, ankomst Skinnarbu 17:00

Søknad og søknadsfrist:
Fyll ut søknadsskjema og send det inn innen 3.mai til amalie.holth@dnt.no. Tilbakemelding på om du har fått plass, og informasjon om kurset sendes til deltakerne innen 10.mai. Påmeldingen vil da åpnes opp :-) DNT Telemark forbeholder seg retten til å prioritere opptak av turledere i egen forening. Sammen med søknaden sendes en anbefaling fra medlemsforeningen du tilhører og en bekreftelse på at de vil benytte deg som turleder dersom du består kurset.

Innsending av søknadsskjema: Søknadsskjema sendes pr. epost til Amalie Lund Holth, amalie.holth@dnt.no

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til DNT Telemark, Amalie Lund Holth amalie.holth@dnt.no/ henritte.hack@dnt.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer/kurs:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i arrangørens villkår (eller morderforeningen).

Sommerturlederkurs i Telemark

Kontaktinformasjon: