Avlyst Sommerturlederkurs i Telemark - utsatt til høsten 2020

Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Kurs, Turlederkurs, Sommerturlederkurs
DNT Telemark
Hardangervidda, Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Bli DNT sommerturleder!

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Telemark og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid. Grunnet situasjonen vi er i, er dette kurset utsatt til høsten. Dato vil oppdateres fortløpende, så følg med. I mellomtiden kan du sende inn en søknad om deltakelse til henriette.hack@dnt.no.

Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT.

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene:

Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, risikovurdering og sikkerhet, grunnleggende behov på tur: psykiske, fysiske og sosiale, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting, relasjonell kompetanse, gruppedynamikk og ledelse av turer sommerstid inklusiv opphold og gjøremål på DNT- hytter. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav:

Bestått "Grunnleggende turlederkurs" modul 1-2 i turlederstigen.

Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og kart- og kompass i høyfjellet (SARTTO, koordinater, kompasskurs, forstå fordeler og begrensninger med forskjellige typer kart,  kartreferanse ved bruk av UTM, veivalg, distanser og tid, bratt lende og steinsprang, oppfang og ledlinjer, nattorientering, ogsv.). Vi anbefaler på det sterkeste å ta et kart- og kompasskurs i forkant. Se kursoversikt her.

Erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet

Eraring fra turer på egenhånd

Erfaring fra overnatting ute, i telt, bivuakk, under åpen himmel

Erfaring som turleder på turer i nærmområdet

Medlemsskap i DNT

Kursledere:

Pris:

3330,- kr. For DNT ung-medlemmer: 2970,- kr.

Antall dager: 6

Hvor: Hytte til hytte i Telemark. Vær forberedt på at deler av en natt pr helg kan tilbringes ute.

Rute: Sannsynligvis vil dette være ruta for de to helgene kurset gjennomføres.

Fredag:  Oppmøte Torggata 15, 3717 Skien kl 0900
  Teori inne
  Avreise Torggata 15 kl 1600
  Middag Lifjellstua kl 1800
  Overnatting Lifjellstua

Lørdag:  Frokost Lifjellstua
  Gange til Hollaene
  Overnatting på Hollaene

Søndag:  Gange tilbake til Lifjellstua
  Ferdig ca 1800 - hjem

Fredag:  Oppmøte Skinnarbu, 3660 Rjukan kl 0900
  Taxi Skinnarbu - Kalhovd
  Gange fra Kalhovd- Stordalsbu

Lørdag:  Gange fra Stordalsbu- Mogen
  Middag på Mogen
  Overnatting på Mogen

Søndag:  Frokost på Mogen
  Øvelser i terrenget rundt Mogen
  Ut med båten fra Mogen 15:30, ankomst Skinnarbu 17:00

Søknad og søknadsfrist:
Fyll ut søknadsskjema og send det inn henriette.hack@dnt.no. DNT Telemark forbeholder seg retten til å prioritere opptak av turledere i egen forening. Sammen med søknaden sendes en anbefaling fra medlemsforeningen du tilhører og en bekreftelse på at de vil benytte deg som turleder dersom du består kurset.

Innsending av søknadsskjema: Søknadsskjema sendes pr. epost til Henriette Hack: henriette.hack@dnt.no

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til DNT Telemark, Henriette Hack: henriette.hack@dnt.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer/kurs:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i arrangørens villkår (eller morderforeningen).

Sommerturlederkurs i Telemark - utsatt til høsten 2020

Kontaktinformasjon: