#LateSunday - Opplev spektakulære Gygrestolen (Aldersbestemt tur 26 - 45 år)

20. oktober kl. 10:45 - 18:00
Fellestur, Fottur, Dnt2645
DNT Telemark 26-45, DNT Telemark
Telemark - Lifjell (se kart)
DNT Telemark 26 - 45
Dette arrangementet er over!

Gygrestolen har vært et kjent landemerke i Bø helt siden siste istid. Men, hvordan oppstod disse kjempeblokkene? Sagnet sier at da kristendommen kom til bygda ble Gygra så rasende at hun kastet store steinblokker etter Gårakirka. Snakk om raseriutbrudd! I følge historien kommer Gygrestolen en dag til å rase ut i Uvdalstjønna og da er det slutt på verden. Så, bli med oss på tur mens vi ennå kan!

Søndag 20. oktober tar vi i DNT Telemark 26-45 turen til Gygrestolen i Bø. Kommer du alene? Ingen hindring, vi tar deg godt imot. Her vil du finne god stemning og nye turkamerater.

Turen

Vi starter fra parkeringsplassen ved Uvdalstjønna. På veien opp passerer vi Svarttjønn. På nordvestsiden av tjernet er det en mystisk hule i to etasjer. Tør du å krype inn? Eller hva med et avkjølende oktoberbad i Venetjønn litt lenger fremme? Framme ved Gygrestolstupet og turens høydepunkt vil vi få utsikt mot et vakkert naturlandskap og ned mot ura, de to kjempeblokkene. De kalles visstnok Gubben og Gamla! På tilbaketuren vestover vil vi også få en spesiell utsikt mot ura og de ville stupene under stolen fra Maurknatten. Turen er på ca. 7 km og vi skal opp nesten 400 høydemetre. Med andre ord, vi anbefaler gode sko. Ta også med egen matpakke og godt med drikke. Vi regner med å bruke ca. seks timer på hele turen, pluss kjøring.

DNT 26 - 45: DNT Telemark 26 - 45 er et tilbud av turer og aktiviteter for alderssegmentet 26 - 45 år. Formålet med gruppen er å få flere unge voksne fra Telemark ut i skogen, ved sjøen og på fjellet. Ved å dra på tur sammen kan vi skape gode naturopplevelser og vennskap på tvers av Telemark.

Kartblad: Lifjell (1:50 000) eller Skien (1:50 000)

Transport: Vi kjører personbiler fra Skien/Bø til parkeringen ved Uvdalstjønna. Gi beskjed om du kan stille med bil.

Tidspunkt og oppmøtested: Kl. 10.45 ved DNT Telemarks kontor i Nedre Hjellegate 2 i Skien eller kl. 12.00 ved parkeringsplassen ved Uvdalstjønna.

Pris: Turen er gratis, både for medlemmer av DNT og ikke-medlemmer. 50 kroner til sjåfør av bilen.

Spørsmål: Ved spørsmål er det bare å ta kontakt med en av turlederne.

Påmelding og betaling: Påmelding frem til 18. oktober (så lenge det er ledig plass): Påmelding skjer via nettsidene – bruk den rød knappen ("Meld deg på her"). Oppgi DNT medlemsnummer og kontaktinformasjon til pårørende.

DNT 26 - 45 Telemark er støttet med økonomisk midler fra Telemark Fylkeskommune.

#LateSunday - Opplev spektakulære Gygrestolen (Aldersbestemt tur 26 - 45 år)

#LateSunday - Opplev spektakulære Gygrestolen før den forsvinner og verden går under! Glem Prekestolen og Kjeragbolten i Rogaland. Telemark har nemlig sin egen spektakulære fjellformasjon!  Gygrestolen har vært et kjent ...

Kontaktinformasjon:

Turledere: