Smakebit av Hardangervidda (DNT2645)

Fellestur

Fra dato
22. juni kl. 08:00
Til dato
28. juni kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Dnt2645
Arrangører
DNT Telemark, DNT 26-45 Telemark
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
DNT Telemark 26 - 45

DNT 26 - 45 inviterer til en smakebit av Hardangervidda. På østsiden av vidda tar turlederne deg gjennom et fantastisk landskap med vakker innsikt innover på vidda. Turen går i kupert terreng med til tider lange etapper både på og utenfor sti. DNT 26 - 45 er støttet med midler fra Telemark Fylkeskommune for å få flere i aldersgruppen ut i naturen.  

 

Turprogram

Dag 1: Ankomst Helberghytta, ca 7.3 km/3 t.
Oppmøte utenfor DNTs lokaler i Skien klokken 08:00 eller ved Rjukan på utsiden av gondolbanen klokken 11:00. Turen til Helberghytta går på merket sti i lavfjellskog og på vidde. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Helberghytta - Kalhovd, ca 21 km/7 t.
Den merkete ruta tar sørøstover til et stidele 1-2 km fra hytta og så nordover. Mesteparten av ruta går på sti, men rundt Kaldhovddammen og bort til hytta går stien delvis på sykkelvei.

Dag 3: Kalhovd - Stordalsbu, ca 20 km/6 t.
Drøyt 1 1/2 t på bilvei til Vestre Stegaros (medregnet i gangtida). Herfra 4 1/2 t videre til hytta. 

Dag 4: Stordalsbu - Lågaros, ca 20 km/9 t.
Denne dagen følger vi stien mot Mogen før vi tar av nordvestover i ukjent terreng mot hytta. Her vil det bli mulighet for å teste orienteringskunnskaper, så ta med eget kart og kompass. 

Dag 5: Lågaros, hviledag
Vi sover lenge, og disker opp til sen frokost. Det blir aktiviteter rundt hytta, og kanskje noen har lyst på et junibad? Hvis alle har 10 friske og spreke tær kan vi også utforske nærområdet. Kanskje blir det quiz i løpet av kvelden?

Dag 6: Lågaros - Mogen, ca 15.3 km/5. t.
Vi går sørover på sti mot Mogen der en deilig middag venter oss.

Dag 7: Mogen - Rjukan, ca 5 t.

  • Båten Fjellvåken II tar oss til Skinnarbu. Båtturen tar drøyt 2 timer og er en flott opplevelse. Det blir buss til Rjukan fra Skinnarbu.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Gradering av turen: Krevende
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart. Hver også oppmerksom på at dag 5 vil være etappen gå utenfor merket løype.

 

Pris:
Kr. 6 550,- for medlemmer. Ikke-medlemstillegg kr. 1100,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, transport mellom Mogen og Rjukan, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. DNT 26- 45 er støttet økonomisk av Telemark fylkeskommune. Deltakerne på denne turen må derfor være mellom 26 - 45 år.

Oppmøte er Rjukan, men vi kan hjelpe til med samkjøring fra Skien. Kostnader for samkjøring gjøres opp i hver bil. 

Spesielt for denne turen: 

  • Gi beskjed ved påmelding om det er behov for nødvendig spesialkost! 
  • Husk å ta med mat og drikke til første turdag.
  • Maks 12 deltakere

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Hardangervidda Øst 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken. 

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Les mer om hyttene her: 

Smakebit av Hardangervidda (DNT2645)

DNT 26 - 45 inviterer til en smakebit av Hardangervidda. På østsiden av vidda tar turlederne deg gjennom et fantastisk landskap med vakker innsikt innover på vidda. Turen går i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sine-Sara Astad
  • Ingvild Rygg