Grunnleggende turlederkurs (DNT2645)

Kurs

Fra dato
8. mai kl. 17:00
Til dato
10. mai kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Dnt2645
Arrangør
DNT Telemark
Turområde
Telemark - Lifjell (se kart)
Turkode
DNT Telemark 26 - 45

DNT 26 – 45 Telemark har blomstret det siste året, og vi har nå et bredt tilbud av turer i Telemark regionen. For å være hovedturleder på våre turer må man ha grunnleggende turlederkurs. På kurset lærer du hvordan å ivareta sikkerheten til en gruppe på tur og nyttig turkunnskap som er god å ha i bakhånd når du leder turer for oss. Da vi er i rask vekst er behovet for nye turledere høy, og vi oppfordrer derfor personer i alderen 26 – 45 år til å søke.

Grunnleggende turlederkurs er andre trinn i turlederstigen, og et ambassadørkurs vil bli satt opp tirsdag 5. mai (samme uke). For å få opptak til grunnleggende turlederkurs, må man ha bestått ambassdørkurset til DNT. Les mer om turlederutdanningen her: https://www.dnt.no/turleder/. Etter endt Grunnleggende turlederkurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet for alle våre turkategorier. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid.


Generell informasjon:

Hvem passer kurset for?
Alle som ønsker å lede turer lokalt for DNT 26 – 45 Telemark. Du trenger ingen forkunnskaper, men må være turvandt, beherske kart og kompass og like å ta med andre på tur. Vi ser etter inkluderende, hyggelige og ansvarsbevisste personer.

Hvor:
Lifjellstua. Overnatting er på store rom, men vi oppfordrer deltakerne til å sove ute i løpet av helgen da det er begrenset med sengeplasser. Varm sovepose og annet relevant utstyr må selv medbringes. 

Oppmøte:
P-plass ved DNTs lokaler Nedre Hjellegate 2 (Skien), fredag 8.mai, i god tid, slik at man er på Lifjell senest 17:00.

Kursslutt:
Vi avslutter søndag 10. mai, kl. 17.00 på Lifjell.

Pris:
Kr. 1.200,- for DNT-medlemmer. Tillegg på 1000,- for ikke-medlemmer.
Deltakeravgiften refunderes etter tre tur/aktivitetsoppdrag for DNT 26 – 45 Telemark. Dere får informasjon om betaling ved påmelding. 

Prisen dekker grunnleggende turlederkurs, Turlederhåndboka, enkel middag fredag kveld, middag lørdag kveld, overnatting, frokost og lunsj på lørdag og søndag. Oppgi evt. matallergier ved påmelding.  

Påmelding:
Søknad kan lastes ned her, fylles ut og sendes til sinesara@gmail.com innen 15.april. Evt. spørsmål kan stilles til samme adresse. Alle som får opptak på kurs vil motta kursinformasjon ca 2-3 uker før kurshelgen. Informasjonen inkluderer betalingsinfo, informasjon om kursstart og kursslutt, samt oppgaver som skal forberedes i forkant av kurset. Inkludert i kurset er Turlederhåndboka som kan hentes på Tursenteret i Nedre Hjellegate 2 i forkant av kurset. 

 

Annen informasjon

Kart og kompass:
Deltakerne må stille med eget kart og kompass.

Kart som benyttes er Lifjell 1:30000, og er til salgs i DNTs nettbutikk og i Tursenteret.
Sjekk også ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
 

Hovedinstruktør: Sine-Sara Astad, ansvarlig kontaktperson for DNT 26 – 45, samt turleder og kursinstruktør for DNT Telemark.
Kurs assistent: 

Velkommen til en nyttig, lærerikt og en veldig hyggelig kurshelg med DNT 26 - 45!

Grunnleggende turlederkurs (DNT2645)

DNT 26 – 45 Telemark har blomstret det siste året, og vi har nå et bredt tilbud av turer i Telemark regionen. For å være hovedturleder på våre turer må ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sine-Sara Astad