Avlyst Lavterskelturer Skien Turlag 2020

Fellestur

Dato
2. desember 2020 kl. 10:40
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Lavterskel
Arrangører
Lavterskelturer Skien, DNT Telemark
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med Lavterkselgruppa på tur hver onsdag. Alle turene går i rolig tempo, på enkle turstier og fokuset er på det sosiale. 

På bakgrunn av korona og nye retningslinjer legger vi nå om turprogrammet vårt. Fullt program ser du under.

Pga begrensning i deltakerantall er det fortsatt påmelding til Marit på sms eller telefon 41651465 tirsdagen før turen, mellom kl. 17 og 19.

Nye smittevernregler gir nå en større mulighet for fellestransport i bil. 

Felles for alle turer: 

Møtested: Parkering Kiwi, Falkum     Tid: Kl. 10.40

Praktisk informasjon: Ta med niste og kr. 50.- til samkjøring i private biler

 

PROGRAM:

August

Onsdag 19. august – Drengshalvøya

Turen starter sørfra på halvøya. Det er skogbilvei det første stykket før vi tar inn på en gammel sti. Rast vil være på vestsiden mot Fjellvannet, og her vil det bli mulighet for et bad. Det vil bli lagt opp til en rundtur, noe vei og noe sti.

Onsdag 26. august – Tangen fort, Langesund

Vi starter fra Krogshavn og følger kyststien opp til Langesund Bad, fortsetter til Steinvika og opp til parkeringsplassen. Videre følger vi kyststien ut til Tangen. Her blir det rast. Tilbaketuren går via Tangenveien og sti over til Langesund Bad og tilbake til Krogshavn.

 

September

Onsdag 2. september – Skotfosstien

Utgangspunktet er parkeringen ved fabrikkpipa. Vi går tilbake til kanalen og følger den opp til Pollen. Vi krysser kanalen og går over Sagåsen. Videre følger vi stien som går i det gamle jernbanesporet til Tors plass, hvor vi raster. Hjemveien går langs Meierelva og over Røråsen.

Onsdag 9. september – Steinsåsen

Turen starter fra parkeringen ved Lensmannseter. Vi følger blåmerket sti til Steinsåsen og videre til Rustan og Gaupåsen. Det vil bli rast ved ca. halvgått runde.

Onsdag 16. september – Kilebygda

Utgangspunktet for turen er Rognsbru. Vi krysser hovedveien og tar bomveien inn til Vassbotn. Her finner vi en fin rasteplass og tenner bål. Det er samme vei tilbake.

Onsdag 23. september – Trytetjern

Utgangspunktet er parkeringen på Vestre Gulset. Vi går inntil Åletjern og følger blåmerket sti opp til Nordre Trytetjern, hvor vi raster og har bål. Tilbaketuren går over Trytetjernkollen og tillbake til parkeringen.

Onsdag 30.september – Kyststien. Brunlanes

Utgangspunktet er parkeringen ved Barkvika. Vi går inn til Hallen, tar av fra kyststien og går rundt Ødegårdåsen og tilbake til kyststien. Rasten tar vi nede ved sjøen på tilbaketuren, og det vil bli tent bål.

 

Oktober

Onsdag 7. oktober – Solumsmarka.

Utgangspunktet er parkeringen ved Voldsveien. Det vil bli lagt opp til en rundtur med rast og bål ved gapahuken ved Hvitsteintjern.

Onsdag 14. oktober – Bjørntvedtstien

Utgangspunktet er parkeringen på Flåtten. Vi følger blåmerket sti opp til Jacob Aalls utsikt og fortsetter videre mot Rødbakken, langs Bjørntvedtbruddet til Torvet. Videre går vi til utsiktspunktet i nord og tilbake til gapahuken «Reven». Her blir det rast med bål. Tilbaketuren går via Skrukkerødtoppen.

Onsdag 21. oktober – Broken

Utgangspunktet er parkeringen ved Skifjell. Vi følger skogsbilveien inn til Broken/Lille Broken og følger stien til rasteplassen, og her tenner vi bål. Vi følger samme vei tilbake.

Onsdag 28. oktober – Eiklund, Kilebygda

Utganspunktet er parkeringen ved Eiklund. Vi følger skogsbilvei forbi steinhuset og ned til Kallestadvannet. Her blir det rast og bål. Hvis mulig vil det bli en rundtur, ellers må vi gå samme vei tilbake.

 

November

Onsdag 4. november – Galtetjern

Utgangspunktet er parkeringen nedenfor Solvika Cafe. Vi følger veien inn mot Galtetjern, forbi Rubens plass og går inn på sti mot Holtsletta og ut på odden Her fyrer vi opp bål og raster, før vi følger samme vei tilbake.

Onsdag 11. november – Fugletårna, Børsesjø

Utgangspunktet er parkeringen ved Gjerpen menighetshus. Vi går først ned til det gamle tårnet ved sørenden av Børsesjø. Videre fortsetter vi nordover til det nye fugletårnet. Her tar vi rasten. Vi følger gater og gangveier tilbake til parkeringen.

Onsdag 18. november – Fritidsparken

Utgangspunktet er parkeringen ved Trommedalsveien. Det vil bli en rundtur i området. Nista nyter vi i gapahukene ved isstadion, evt. kafeen ved Ishallen. Deretter fortsetter vi videre tilbake til parkeringen.

Onsdag 25. november – Geiteryggen

Utgangspunktet er modellbilbanen. Det vil bli lagt opp til en rundtur i et lettgått terreng. Det blir rast og bål på Trollåsen før vi går tilbake til parkeringen.

 

Desember

Onsdag 2. desember – Åletjern

Utgangspunktet er parkeringen ved Kollmyr skole. Vi følger sti/vei forbi Gulsethallen inn til Vestre Gulset. Vi går på blåmerket sti inn til gapahuken i nordenden av Åletjern. Her blir det rast og bål. Tilbaketuren går langs vestsiden av Åletjern og følger skiløypa ned mot hoppbakkene. Her følger vi stien tilbake mot parkeringen.

Onsdag 9. desember – Limistien

Utgangspunktet et Gjerpenhuset. Vi følger Griniveien frem til rundløypa. Rast og bål tar vi på egnet sted. Tilbaketuren følger blåmerket sti og Griniveien til parkeringen.

Onsdag 16. desember – juleavslutning på Solvika Cafe

Før vi går tilbords, tar vi en tur til Skisjø, evt. Galtetjern. Det vil bli servert risgrøt med saft, men det vil være mulig å velge noe annet fra menyen

 

Velkommen på tur!