Avlyst Camp Gygra. En aktivitetshelg i Bø.

Fellestur

Fra dato
19. juni kl. 15:00
Til dato
21. juni
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Funksjonshemmede
Arrangører
Klart det går Telemark, DNT Telemark
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Fredag 19. juni pakker vi biler og drar i samla flokk til Bø. Vi vil være tilbake i Skien på søndag ettermiddag.

Overnatting vil bli i telt/ lavvo, og matlaging vil bli ute. Dersom noen har et sterkt ønske om å sove i seng i hytte, kan vi nok klare å få til det.

Der vil det bli aktiviteter hele helga. Helga er ikke planlagt ordentlig enda, men det vil bli mulighet for korte og lengre turer på sti og vei. 

Bøelva er en fin fiskeelv, og det er noe vi kan benytte oss av.

Se Bø fiskelag sine nettsider:

https://www.bofiskelag.no.    

Sjekk info om Bøelva og kulturstien langs den:

https://visitbo.no/boelva/.    

Det er og mulighet for kanopadling, og sist men ikke minst tenker vi at de som føler seg rusta og klare for det kan være med og forsøke å bestige Gygrestolen.

Gygrestolen er en spektakulær fjellformasjon i Uvdal i Bø. Den er et velkjent landemerke i Bø, og på sida og bakfra er det en fin, godt merka tursti. Turen er bratt og relativt krevende, men med god tid tenker vi at noen har lyst til å prøve seg på det.

Vi kommer altså til å dele inn i grupper, men tenker at vi skal ha en felles camp enten inne i Uvdal (under Gygrestolen) eller på Kvennøya ( en svært idyllisk plass med flott teltplass) nær Bøelva.

Flere detaljer og ordentlig turprogram kommer etterhvert!

På denne turen er det mulig å tilrettelegge overnatting og aktiviteter for deg som benytter rullestol. Da er det viktig at du tar kontakt på forhånd slik at vi får tilpasset best mulig.

Oppmøte:
Nedre Hjellegate 2

Ta med: 
Klær etter hva været sier, sjekk yr.no før du møter opp. 
Det er lurt å pakke i en liten sekk, så du har med deg en kopp termos og ekstra klær, samt sitteunderlag. 

Pris:
Alle lørdagsturene er gratis foruten transporten, på helgeturer vil det bli satt opp en egenandel. 

Kjøring:
Vi kjører sammen i personlige biler ut fra DNT kontoret,
Klart det går har en generell regel om at alle tar med 50 kr til sjåføren om turene er kortere en 40km og 100 kr om turen er lengere en 100 km. 
Om det er lengre turer får dere besked om dette. 

Generell informasjon: 
Klart det går er en turgruppe for personer med fysiske funksjonshemninger. 
Gruppa arrangerer turer og aktiviteter tilrettelagt for mennesker med ulike fysisk funksjonsnedsettelse, flere av turene er også tilpasset rullestol. 
Vi har faste dagsturer samt flere overnattingsturer i løpet av året. De fleste turene starter på DNT Telemark sitt kontor lørdager klokken 11:00 en lørdag hver gang i måneden. 
Alle turene har digital påmelding med påmeldingsfrist to dager før turstart. Vi krever ikke at du er medlem får å delta på aktiviteten men håper dere blir medlemmer.

Vi ønsker å gi muligheten for alle å dra på tur ut i den fine naturen vi har her i Norge, nedenunder er det flere linker til turtips i Telemark du kan teste ut på egen hand.
DNT Telemark har også et turtilbud til perosner med utviklingshemninger, følg linken eller last ned FTU- appen. https://telemark.dnt.no/dnt-tilrettelagt/

Om det er noen spørsmål til turer eller gruppene ta kontakt med:

Tone Mikelborg

tonedagny@yahoo.no

92401676

 

Linker: 

Fine turer i Telemark: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/3411502c04399cc51435c6c405982046eed9d86d.pdf 

Fine turer i Grenland: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/0ef30884f728260ca046867f6130ab660b6e1ba2.pdf 

Tilrettelakte hytter i Norge: https://www.dnt.no/tilrettelagte-hytter/

 

GOD TUR 

 

Kontaktinformasjon: