Sykkeltur Rundt Geitebuvarden og Garvann

Fellestur

Dato
28. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Sykkel
Arrangører
Skien Turlag, DNT Telemark

På årets sykkeltur vil vi ta dere med på en flott rundtur i nordre del av Skien. Rundt Geitebuvarden og Garvanna.

Vi starter i fra Gjerpen ungdomsskole kl.10.00. Sykler så over til Hynivegen. Derifra tar vi oss nordover til Valebøvegen og tar av på grusvei, Skårdalsvegen. Her vil vi møte på turens første stigninger, ca.200 høydemeter. Fra toppen av Skårdalsvegen holder vi høyre slik at vi vil komme ut på Valebøvegen igjen i Ytre Valebø. Herifra blir det et par km på trafikkert asfaltert vei ned til Valeseter hvor vi igjen er tilbake på grusvei. Nå skal vi igjen ta oss opp noen høydemetere, ca. 100 meter. På toppen her er vi da kommet frem til Garvann. Her vil vi ta en lengere rast. Her er det også mulighet for å ta et bad om noen ønsker det.

Etter en lang rast her forsetter vi turen videre mot Korsseter som ligger langs Svanstulvegen. Vi får igjen noen få høydemeter til før vi får noen fine utforkjøringer. Etter Korsseter setter vi kursen sydover på Svanstulvegen. Nå skal vi få virkelig kjørt oss litt. Nå får vi igjen for alle oppover bakkene vi har hatt. Her får vi noen lange fine, og gøyale, utforbakker. Vel nede ved Svanstulbommen tar vi av mot Stulen og videre forbi Slettevannet til Ås. Turen går så videre til Hoppestad og over Venstøphøyda til Ibsens Venstøp. Her kan vi avslutte turen med en kaffe og vaffel. Mulig vi kan få til en omvisning her også. Turen forsetter etter hvert tilbake til starten ved Gjerpen ungdomsskole.

Tur kan fremstå som krevende med sine mange bakker. Dette er en tur som passer for de som har syklet litt og kan klare og holde et jevnt tempo. Vi kommer til å holde et rolig tur tempo.

På denne turen bør deltagerne ha sykkel som er godt egnet for sykling på grus veier.

El-sykler er selvfølgelig tillatt.

Ta med egnede klær og mat for en hel dag.

Ved dårlig vær eller regn vil turen bli endret.

Turen er på ca.50km +/-