Sommerturlederkurs

Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Kurs, Turlederkurs, Sommerturlederkurs
DNT Telemark

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytteturer på høyfjellet? Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Bli DNT sommerturleder!

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Telemark og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid.

Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT.

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene:

Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, risikovurdering og sikkerhet, grunnleggende behov på tur: psykiske, fysiske og sosiale, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting, relasjonell kompetanse, gruppedynamikk og ledelse av turer sommerstid inklusiv opphold og gjøremål på DNT- hytter. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav:

- Bestått "Grunnleggende turlederkurs" modul 1-2 i turlederstigen.

- Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og kart- og kompass i høyfjellet (SARTTO, koordinater, kompasskurs, forstå fordeler og begrensninger med forskjellige typer kart,  kartreferanse ved bruk av UTM, veivalg, distanser og tid, bratt lende og steinsprang, oppfang og ledlinjer, nattorientering, ogsv.). Vi anbefaler på det sterkeste å ta et kart- og kompasskurs i forkant. Se kursoversikt her.

- Erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet

- Eraring fra turer på egenhånd

- Erfaring fra overnatting ute, i telt, bivuakk, under åpen himmel

- Erfaring som turleder på turer i nærmområdet

- Medlemsskap i DNT

Kursledere: Jørn Brynstad og Sine-Sara Astad

Pris: 3330,- kr. / 2970,- kr. for DNT ung-medlemmer.

Antall dager: 6

Hvor:

- Del 1: Mogen Turisthytte - 3 dager fra 14. - 16. august

- Del 2: Kalhovd Turisthytte (ubetjent + uteovernatting) - 3 dager fra 18. - 20. september

PROGRAM: (detaljert program for dagene kommer,)

Uke 33: Mogen, Hardangervidda

Fredag 14. august:

- Oppmøte 07:15 på Varland
- Avreise med taxibåt fra Varland kl. 07:30
- Kursdag 1

Lørdag 15. august:

- Kursdag 2
- Frokost, lunsj og middag på Mogen (inkludert i prisen)

Søndag 16. august:

- Kursdag 3
- Frokost og lunsj på Mogen (inkludert i prisen)
- Avreise med taxibår fra Mogen kl. 18:00

Uke 38: Kalhovd, Hardangervidda

Fredag 18. september:

- Oppmøte ved Kalhovd Turisthytte kl. 08:00
- Kursdag 4
- Middag medbringes (mer info kommer fra turlederne)

Lørdag 19. september:

- Kursdag 5
- Frokost, lunsj og middag medbringes (mer informasjon kommer fra turlederne)
- Orientering og uteovernatting

Søndag 20. september

- Kursdag 6
- Frokost og lunsj medbringes (mer informasjon kommer fra turlederne)
- Avreise Kalhovd Turisthytte kl. 18:00

Søknad og søknadsfrist:
Fyll ut søknadsskjema og send det inn til katrine.tellsgard@dnt.no. DNT Telemark forbeholder seg retten til å prioritere opptak av turledere i egen forening. Sammen med søknaden sendes en anbefaling fra medlemsforeningen du tilhører og en bekreftelse på at de vil benytte deg som turleder dersom du består kurset.

Innsending av søknadsskjema: Søknadsskjema sendes pr. epost til Katrine Tellsgård: katrine.tellsgard@dnt.no

Påmeldingsfrist er 24.juli!

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til DNT Telemark: telemark@dnt.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer/kurs:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i arrangørens villkår (eller morderforeningen).

Kontaktinformasjon:

Turledere: