Grunnleggende turlederkurs

22. august kl. 10:00
23. august kl. 17:00
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Dnttelemark, Grunnleggendeturlederkurs, Vinjeturlag, Rauland, Telemark, Turleder
DNT Telemark, Vinje Turlag

DNT Telemark har blomstret det siste året, og vi har nå et bredt tilbud av turer, kurs og andre aktiviteter i Telemark regionen. For å være hovedturleder på våre turer må man ha grunnleggende turlederkurs. På kurset lærer du hvordan å ivareta sikkerheten til en gruppe på tur og nyttig turkunnskap som er god å ha i bakhånd når du leder turer for oss. Da vi er i rask vekst er behovet for nye turledere høy, og vi oppfordrer derfor personer som kunne tenke seg å bli turledere for DNT å søke.

Generell informasjon:

Grunnleggende turlederkurs er andre trinn i turlederstigen, og et ambassadørkurs vil bli satt opp fredag 21. august (samme uke). For å få opptak til grunnleggende turlederkurs, må man ha bestått ambassdørkurset til DNT. Kurset fokuserer på:

• God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse.

• God generell turkunnskap.

• God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur.

• Grunnleggende orienteringsferdigheter.

Les mer om turlederutdanningen her: https://www.dnt.no/turleder/. Etter endt Grunnleggende turlederkurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet for alle våre turkategorier. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid.

Hvem passer kurset for?
Alle som ønsker å lede turer lokalt for DNT Telemark. Du trenger ingen forkunnskaper, men må ha deltatt på ambassadørkurset, være turvandt, beherske kart og kompass, og like å ta med andre på tur. Vi ser etter inkluderende, hyggelige og ansvarsbevisste personer.

Oppmøte:
Det er oppmøte på Raulandsfjell i Telemark lørdag 22. august kl. 09:45. Kurset starter 10:00.

Kursslutt:
Vi avslutter søndag 23. august kl. 17.00 på Raulandsfjell.

Pris:
Kr. 1.550,- for DNT-medlemmer. Tillegg på 1000,- for ikke-medlemmer.

Prisen dekker kurslederutgifter, turlederhåndboka + porto, middag og lunsj lørdag, frokost og lunsj søndag, samt overnatting lørdag til søndag. Oppgi evt. matallergier/nødvendig spesialkost ved påmelding.

Påmelding:
Påmelding gjøres i høyremenyen. Evt. spørsmål kan stilles til sinesara@gmail.com. Kursinformasjon sendes ut ca 2-3 uker før kurshelgen. Informasjonen inkluderer oppgaver som skal forberedes i forkant av kurset. Inkludert i kurset er turlederhåndboka som kan hentes på Tursenteret i Nedre Hjellegate 2.

Kart og kompass:
Deltakerne må stille med eget kart og kompass.

Kart som benyttes er Rauland 1:30000, og er til salgs i DNTs nettbutikk og i Tursenteret.
Sjekk også ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Hovedinstruktør: Sine-Sara Astad, ansvarlig kontaktperson for DNT 26 – 45, samt turleder og kursinstruktør for DNT Telemark.

Velkommen til en nyttig, lærerikt og en veldig hyggelig kurshelg med DNT Telemark!

Kontaktinformasjon:

Turleder: