Hverdagstur med Sarah Louise Rung (559)

Fellestur

Dato
21. september kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer, Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tilrettelagt, Dnttilrettelagt
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT Tilrettelagt STF , Stavanger kommune ,
Turkode
559
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på tur sammen med mangeganger paralympisk mester Sarah Louise Rung!

Rung er blant verdens aller beste parasvømmere. Hun har 50 internasjonale medaljer, der fire er paralympiske gull, 12 VM-gull, og 13-EM gull. Nå kan du bli med Madla-svømmeren på tur. Turen er et samarbeid mellom Stavanger Turistforening og Stavanger kommune og arrangeres i forbindelse med den europeiske Mobilitetsuken.

Vi skal ta for oss selveste ytrefileten av hverdagstur nr. 51 Madlasandnesturen, med utgangspunkt fra Møllebukta – og rett over 2 kilometer gange videre i et helt fantastisk område med flott skue både mot sjø og havliv på den ene siden hvor man virkelig får brukt sansene sine – og eventyrlige boligområder og fugleliv på andre siden som både ses og høres godt. Hele veien er mer eller mindre stabil og flat grusvei, bortsett fra noen overganger med asfalt underveis. Om man ønsker, er det også flere benker sporadisk underveis til å ta seg en stopp på. Det er noe smalt på enkelte partier, men passe for de aller fleste hjelpemidler eller barnevogner. Om man vil, kan man også stoppe etter vi har spist nistepakken rett etter Håhammeren bru (ca 2,3km), og ta turen videre hjem derifra (Håhammerbrautene) eller returnere til Møllebukta igjen sammen med med Sarah Louise og hovedturfølget.

Turen som skal rusles er en av de 52 hverdagsturene i Stavanger. Turistforeningen og Stavanger kommune samarbeider om hverdagsturene, i alt 42 mil med T-merka turløyper på kryss og tvers ute i det grønne og mellom husene over hele kommunen.

For at denne turen skal være trygg for deg og våre turlederne jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi må begrense gruppestørrelsen og krever påmelding for å kunne delta. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Takk for tålmodigheten.

Her kan du lese mer om Madlasandnesturen

For oversikt over de ordinære onsdagsturer med 52 hverdagsturer: Klikk her

Turleder/turledere: 

Sarah Louise Rung

Påmelding: 

Turen er gratis, men har begrenset antall plasser. Kun de som er forhåndspåmeldt kan være med. For å melde deg på klikk "Meld deg på" oppe til høyre. 

Frammøte, sted og tid:

Vi møtes ved Møllebukta ved Hafrsfjord kl. 11.00.

Retur samme sted. Vi oppfordrer til å sykle, trille, gå eller reise kollektivt. Begrenset med parkeringsplasser. 

Hvordan komme dit:

Buss, sykkel eller eventuelt egen bil

kolumbus.no 

Pris: 

Gratis        

Ta med:

Litt mat, drikke og sitteunderlag

Godt å ha i sekken og på kroppen: 

Gode sko og vind- og vanntette klær 

Om mobilitetsuken: 

Mobilitetsuken blir markert hvert år fra 16. til 22. september i mange byer og tettsteder over hele Europa. Hensikten med mobilitetsuken er å se på utfordringer knyttet til biltrafikken, og å få folk til å tenke gjennom sine egne reisevaner og kanskje vri dem i en mer miljø- og helsevennlig retning.

Tema for europeisk Mobilitetsuke 2020 er «Bærekraftig mobilitet for alle». Det vil si at alle skal ha rett til å bevege seg rundt på en bærekraftig måte, uansett inntekt, kjønn, opprinnelse, alder og funksjonsevne.

Generelt om hverdagssturene: 

52 hverdagsturer ble lansert med én ny tur hver uke gjennom hele 2012. Alle de 52 turene går i Stavanger kommune, og tar deg med gjennom grøntområder og parker, over åser og bekker, forbi kulturhistorie og naturperler. Hver uke arrangerer Stavanger Turistforening onsdagstur langs én av de 52 hverdagsturene. Turene er med turleder, og koster ingenting, men har obligatorisk påmelding. 

Her finner du en full oversikt over alle onsdagsturene i 2020.  

...og her finner du oversikt over alle de 52 hverdagsturene sortert på turnummer.

Kontaktinformasjon: