Avlyst Klatrekurs med DNT ung Telemark

Kurs

Fra dato
8. januar kl. 10:00
Til dato
9. januar kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Aktivitet Klatring, Brattkortkurs, Bareforungdom, Brattkort
Arrangører
DNT ung Telemark, DNT Telemark
Turområde
Telemark - Lifjell (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. COVID-restriksjoner gjeldene under kurset

Har du lenge hatt en drøm om å begynne med klatring? Eller kanskje du har erfaring, men mangler kompetansen til å ta brattkortet? Da er dette kurset for deg!

 

8.-9. Januar kjører vi i samarbeid med fritidsparken brattkortkurs i Skien fritidspark. Kurset er grunnleggende og gir deg nødvendig kunnskap til å kunne klatre og lede trygt på topptau og led i etterkant. Det kreves ingen erfaring i forkant av kurset. 

Ca en uke i etterkant av kurset (17. januar) vil det være en oppfølgingsklatring med instruktør. Da kan du få terpet sikringsteknikk og bli en trygg sikrer og klatrer. 

24. Januar blir det en klatring til med brattkorttest. 

Inntill da vil du ha en midlertidig godkjenning for å sikre i fritidsparken. Etter å ha bestått brakorttest kan du sikre på alle klatresentere i Norge. 

 

Om kurset:

Grunnkurs innendørs klatring er et godkjent kurs i Norges Klatreforbunds utdanningstigen, og kjøres kun med kurslærere godkjent av forbundet. Kurset skal etablere rutiner hos deltagerne som gir optimal sikkerhet under klatring på innendørsvegg. Det innebærer at deltagerne skal kunne klatre på alle innendørsanlegg og ha innblikk i grunnleggende sikkerhetstenkning innen klatring. Innendørsklatring er klatring på kunstige klatrevegger. Klatreveggen i Fritidsparken er 14,7 meter høy og 18 meter bred.

Begge dager er obligatoriske, og brattkort- test er frivillig, men nødvendig for å kunne sikre selvstendig i etterkant av kurset.

DAG 1: Lørdag 8. januar: 5 timer, kl 10.00 – 15.00: 

Kort presentasjon av kurset og brattkort- konseptet. Presentasjon og tilpassing av utstyr. Kammeratsjekk og Sikringskjeden (inkl. topptaufeste). Øve håndgrep og nedfiring på topptau. Klatring og fall på topptau. Generell klatreteknikk. 

DAG 2: Søndag 9.januar: 5 timer, 10.00 – 15.00:

Oppsummering av dag 1 og oppvarming på topptau. Gjennomgang av konseptet klatring på led vs –topptau. Øve håndgrep hos sikrer og klatrer på led. Klatring og fall på led. 

Oppfølgingsklatring 17 januar KL. 18-20Egen kveld hvor det gis mulighet for å trene med instruktør tilgjengelig. 

Brattkort -test 24. januar KL. 18-20: Brattkort- test. Brattkort er en godkjenning en må ha for å klatre i de fleste innendørsvegger.

Oppmøte i Skien Fritidspark alle dager (se tidspunkt over). Se etter en turleder med rød DNT- vest. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av kollektivtransporttilbud, planlegg din reise på: http://en-tur.no 

Husk mat og drikke. Ta på klær som er fleksible å klatre i. Ta gjerne med egne klatresko dersom du har, hvis ikke kan du låne i Fritidsparken. 

 

Pris for deltakelse: 800,- kr. Påmelding via den røde knappen!

 

Kurset 8-9. Januar er avlyst grunnet restriksjoner som vil være gjeldene under kurset. Ny dato vil bli satt opp når kurset helt sikkert kan gjennomføres!

 

Kurset er for deg som er mellom 16-26 år. 

 

 

Klatrekurs med DNT ung Telemark

Har du lenge hatt en drøm om å begynne med klatring? Eller kanskje du har erfaring, men mangler kompetansen til å ta brattkortet? Da er dette kurset for deg!   ...

Kontaktinformasjon: