Avlyst Vinterturlederkurs i Vestfold og Telemark

Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vi må dessverre avlyse vinterturlederkurset- men er i gang med å planlegge neste vinterskurs! Håper dere blir med neste vinter isteden!

DNT Telemark og DNT Vestfold har bestemt seg for å avholde vinterturlederkurs i mars 2021, over to langhelger, henholdsvis på 3 og 4 dagers varighet. (Vi bestemte oss 25.1.21 å flytte første helgen fra februar til mars, for øke sjansene til å få kurset gjennomført)

Kurset for deg som vil å ta det siste steget i DNTs turlederstige. Lær mer om vinterfriluftsliv, turlederrollen og sikkerhet på tur i vinterfjellet.

Vi oppfordrer alle våre sommerturledere som leder vinterturer som medturleder å ta vinterturlederkurset. Å være godkjent vinterturleder betyr ikke nødvendigvis at du må være hovedturleder på våre vinterturer, du kan fortsatt være medturleder.  

DNTs turlederstige er bygd opp med 4 forskjellige moduler. Modul 1 - 3 kvalifiserer for Sommerturleder, modul 4 for Vinterturleder.
Du kan lese mer om DNTs kursmoduler her. 

Infokveld, onsdag 27. januar kl 1800,  vi møtes via Teams 
Møt instruktørene via Teams. Vi informere litt mer om kursopplegget og samtidig har du anledning til å stille spørsmål. Har du lyst til å få mer informasjon og bli kjent med oss før du sender en søknad? Da håper vi at du møter opp digitalt ved å følge denne linken: Klikk her for å bli med i møtet

Program:

Temaer som vi gjennomgår i teori og praksis er overnatting i snøhule, nødbivuakkering, veivalg og orientering i vinterfjellet, turplanlegging, meteorologi, nedkjøling, redning og transport av skadede og videreutvikling av turlederrollen. Kurset inneholder grunnkurs skred. Kurset er åpent for alle kvalifiserte turledere i DNT. 

Rent praktisk vil alle deltagere i forkant av kurset få emner som de skal presentere underveis i kurset, og i løpet av kurset vil man veksle mellom å være turledere i makkerpar. Det vil også bli lagt inn "caser" under kurset. Noe av undervisningen vil deltagerne stå for, med faglig støtte og påfyll av kurslederne, mens andre emner vil bli undervist av kurslederne selv. Kurslederne har som målsetning å skape et trygt og inkluderende læringsmiljø, slik at alle føler det er rom for spørsmål, prøving og feiling gjennom kurset. Dagene vil bli brukt på ute på tur, i samme element som man skal "jobbe" som vinterturleder. 

Deltagerne vil motta en individuell midtveisevaluering etter tre dager, og vurderes til bestått/ikke bestått ved slutten av kurset. Målet for oss som kursledere er at alle skal lære og utvikle seg som turledere underveis, og forhåpentligvis, ved kursets slutt, inneha et høyt nok faglig nivå til å bli godkjent som vinterturleder. 

Første langhelg i mars.
Sted:            Hardangervidda, Kallhovd
Kurs start:       5. mars 2021, oppmøte ved parkeringen på Steinbøle, på veien inn mot Kallhovd
Kurs slutt:       7. mars 2021, ved parkeringen på Steinbøle, på veien inn mot Kallhovd

Andre langhelg i mars.
Sted:              Hardangervidda, Mogen 
Kurs start:      25. mars 2021, oppmøte ved parkeringen på Varland (Rauland)
Kurs slutt:      28. mars 2021, ved parkeringen på Varland (Rauland)

Krav til deltagelse på kurset:

 • Gjennomført DNT ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs
 • Godkjent sommerturleder
 • Gode kunnskaper om orientering og ferdsel i høyfjellet vinterstid
 • Erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
 • Erfaring som turleder i sommerfjellet
 • Medlemsskap i DNT

Positivt for opptaket til vinterturlederkurset:

 • Ønske om å være turleder for DNT
 • Erfaring fra turer til forskjellige årstider
 • Erfaring fra overnatting ute i telt, snøhule, bivuakk og hytter
 • Erfaring fra turer over flere dager i fjellet
 • Ansvar for å organisere og gjennomføre turer til alle årstider.
 • Annen type ledererfaring

Informasjon om turlederutdannelsen

NB! Alle påmeldinger vil bli vurdert opp i mot søknadsskjema! Dette er for å være trygg på kvaliteten på kurset og deltakernes sikkerhet og kompetanse.
Søknaden sendes til telemark@dnt.no

Søknadsskjema

Generell informasjon:

Pris: 
Kr. 8500,-  Prisen er inkl. eventuell scootertransport frem/tilbake til Kallhovd og Mogen   (Voksen)

Ikke-medlemstillegg kr. 1 000,-.
Prisen inkluderer: Overnatting, grunnkurs skred, instruktør, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

OBS! På dette kurset må man levere søknad før man blir påmeldt. Meld deg på knappen oppe til høyre fungerer derfor ikke i dette tilfellet.

Vinterturlederkurset er det høyeste trinnet på DNT sin turlederstige.  Godkjenning som DNT-turleder forutsetter at DNT-turledere videreutvikler og vedlikeholder sine ferdigheter som aktive turledere. Det forventes at en DNT-turleder jevnlig holder seg oppdatert og tar del i etterutdanningstilbud.  DNT legges store ressurser i å utdanne nye turledere, samtidig krever dette stor dedikert innsats fra deltakerne.  Derfor ønsker vi kursdeltakere, som vil være aktive turledere fremover, og bidra med sin dugnadsinnsats til DNT.  Kursdeltakere kan gjøre avtaler om helt eller delvis refundering av kursavgiften med sin tilknyttede DNT lokalforening basert på denne dugnaden.  En anbefaling fra din lokale DNT forening/lturlag, vil veie tungt i prosessen med å velge de rette deltakerne til dette vinterturlederkurset.

Gradering:

Krav til utstyr:
Fjellski nordisk (ikke alpint), sovepose for snøhuleovernatting, skredutstyr (spade, søkestang, sender/mottaker). 
De deltakerne som ikke har egen skredsøker/sender, kan eventuelt låne dette av oss (DNT).  
Se ellers pakkelistene. Eget deltakerbrev med utstyrsbehov vil bli sendt ut før tur.

Annet:
Ved spørsmål, kontakt enten administrasjonen eller kurslederne:
Administrasjon: Henriette Hack, henriette.hack@dnt.no
Kursledere: Ragnar Standal, ragnar.standal@dnt.no

Kart og ruteinformasjon:
Kart kan om ønskelig kjøpes i våre Tursenter.

Pakkeliste sommer og vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer/kurs vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer/kurs:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Bli medlem i DNT!

Kontaktinformasjon:

Turleder:

 • Ragnar Standal