Gygrestolen (DNT 26 - 45)

Fellestur

Dato
22. mai kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dnttelemark2645
Arrangører
DNT Telemark, DNT 26-45 Telemark
Turområde
Telemark - Lifjell (se kart)
Turkode
DNT Telemark 26 - 45
Dette arrangementet er over!

Opplev spektakulære Gygrestolen før den forsvinner og verden går under!

Gygrestolen har vært et kjent landemerke i Bø helt siden siste istid, men hvordan oppstod fjellformasjonen? Sagnet sier at da kristendommen kom til bygda ble Gygra så rasende at hun kastet store steinblokker etter Gårakirka. Snakk om raseriutbrudd! Ifølge historien kommer Gygrestolen en dag til å rase ut i Uvdalstjønna og da er det slutt på verden. Så, bli med oss på tur mens vi ennå kan! 

Søndag 22. mai drar vi i DNT Telemark 26-45 turen til Gygrestolen i Bø, Midt-Telemark. Tar med en venn eller vennine, eller kom alene! Her vil du finne god stemning og nye turkamerater. 

Turen

Vi starter fra parkeringsplassen ved Uvdalstjønna. På veien opp passerer vi Svarttjønn. På nordvestsiden av tjernet er det en mystisk hule i to etasjer. Tør du å krype inn? Eller hva med et avkjølende oktoberbad i Venetjønn litt lenger fremme? Framme ved Gygrestolstupet og turens høydepunkt vil vi få utsikt mot et vakkert naturlandskap og ned mot ura, de to kjempeblokkene. De kalles visstnok Gubben og Gamla! På tilbaketuren vestover vil vi også få en spesiell utsikt mot ura og de ville stupene under stolen fra Maurknatten. Turen er på ca. 7 km og vi skal opp nesten 400 høydemetre. Med andre ord, vi anbefaler gode sko. Ta også med egen matpakke og godt med drikke. Vi regner med å bruke ca. fire timer på turen (seks timer inkl. kjøring fra/til Skien). 

DNT 26 - 45: DNT Telemark 26 - 45 er et tilbud av turer og aktiviteter for alderssegmentet 26 - 45 år. Formålet med gruppen er å få flere unge voksne fra Telemark ut i skogen, ved sjøen og på fjellet. Ved å dra på tur sammen kan vi skape gode naturopplevelser og vennskap på tvers av Telemark.

 

Kartblad: Lifjell (1:50 000) eller Skien (1:50 000) 

Transport: Vi kjører personbiler fra Skien til parkeringen ved Uvdalstjønna. Gi beskjed om du kan stille med bil. 

Tidspunkt og oppmøtested: Kl. 10.45 ved DNT Telemarks kontor i Torggata 15 Skien (det er flere parkeringsplasser på baksiden / kverndalsgata) eller kl. 12.00 ved parkeringsplassen ved Uvdalstjønna. 

Pris: Turen er gratis, både for medlemmer av DNT og ikke-medlemmer. 50 kroner til sjåfør av bilen.

Spørsmål: Ved spørsmål er det bare å ta kontakt med en av turlederne.

Påmelding og betaling: Påmelding frem til 20. mai (så lenge det er ledig plass): Påmelding skjer via nettsidene – bruk den rød knappen ("Meld deg på her"). Oppgi DNT medlemsnummer og kontaktinformasjon til pårørende. 

Gygrestolen (DNT 26 - 45)

Opplev spektakulære Gygrestolen før den forsvinner og verden går under! Gygrestolen har vært et kjent landemerke i Bø helt siden siste istid, men hvordan oppstod fjellformasjonen? Sagnet sier at da ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Simon Hodgson
  • Tim Hilbers