PÅ UMERKEDE STIER TIL VESTLIFJELL OG MÅVANN

Fellestur

Dato
4. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Svaberg, Vestlifjell, Fjelltur
Arrangører
Skien Turlag, DNT Telemark , Gautefall Turlag
Turområde
Austheiene (se kart)

Dette er en flott tur som går over lange relativt bratte svaberg til flotte topper og idylliske vann.

Turen starter fra Åsegrenda ca 3 km fra Bostrak mot Gautefall. Her følger vi merket sti til turpostkassen på Hommesvåene med god utsikt til de gamle slåttemyrene. Herfra går vi i umerket terreng til toppen hvor vi kommer opp til Vestlitjennane. Her er det naturlig med en rast før vi går bort på Sprengtoppen og ser bl.a rett ned i Rønnomdalsvatnet. 

Her oppe tar vi veivalget til Vestlifjellvarden litt på sparket. Fra Vestlifjelltoppen går vi på terrenget ned til Måvann. På veien dit passerer vi store og lille Bondreitjern. To små idylliske vann med hver sin flotte
hytte. 

Nede ved Måvann vil det være naturlig med rast nummer to og et bad for dem som vil. Hele den østlige siden (hvor vi kommer) av vannet har svabergstrand og 2 - 3 hytter. Grunneierlaget har også bygget en gapahuk hvor man kan søke ly i dårlig vær.

Veien går så videre etter sti fra hyttene og ned forbi Lille Bånetjørn før vi kommer inn på skogsbilveg ved Store Bånetjørn. Denne følger vi de siste 3 kilometerne ned til Åsegrenda og bilen. 

Blir været slik at svabergene blir våte, går vi motsatt vei til Vestlifjell og returnerer samme vei. Det er da ikke tilrådelig å gå Hommesvåene da berget blir glatt. 

Turen blir på 10 - 12 km og beregnes som middels til krevende. 

Husk påmelding på nett.

For dere som kjører fra Skien er det oppmøte på parkeringen ved Kiwi Falkum kl. 09.00 for felles kjøring i den grad smittevernreglene tillater det. Kr. 100,- betales til sjåfør.

PÅ UMERKEDE STIER TIL VESTLIFJELL OG MÅVANN

Dette er en flott tur som går over lange relativt bratte svaberg til flotte topper og idylliske vann. Turen starter fra Åsegrenda ca 3 km fra Bostrak mot Gautefall. Her følger vi merket ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Svein Lindgreen
  • Knut Åkredalen