Avlyst Skitur til Sommerseter m/overnatting (DNT 26-45)

5. mars kl. 10:00
6. mars kl. 16:00
Turtyper
Fellestur, Skitur, Langrenn, Peis, Kos, Aktivitet Vinterskitur, Sommerseter, Svanstul, Hyttetur, Aktivitet Skitur
DNT Telemark, DNT 26-45 Telemark
DNT Telemark 26 - 45
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Vi må dessverre avlyse denne turen pga. for få påmeldte deltakere.

Bli med DNT 26-45 Telemark på nye spennende eventyr. Denne gangen vender vi skituppen mot vinterkledde Sommerseter i Luksefjell.

Turbeskrivelse
Vi starter turen fra parkeringen på Svanstul og via Fugleleiken svinger vi inn på Steinbruløypa. Her vil vi etterhvert få fin utsikt mot Gaustatoppen. Hvis vær og føreforholdene ligger til rette legger vi også turen oppom Ørnenuten. (Dette avgjøres av turleder på turdagen). Det meste av stigning kommer i begynnelsen av Steinrbruløypa og vi legger inn en god pause underveis. Fra Ørnuten og videre til Sommerseter får vi endel nedoverbakker. Via Ørnenuten er turen inn ca. 17 km og vi regner med å bruke 5-6 timer.

Vel fremme fordeler vi oss på hyttene (Stallen og Foreningshytta). Der lager vi felles middag og hygger oss resten av lørdagskvelden.

Søndag spiser vi felles frokost, vasker hytta, før vi starter på turen hjem. Før turens sjarmøretappe stopper vi på Fugleleiken for litt kaffe og vafler.

Løypene vi skal benytte på denne turen er for det meste oppkjørte. I partier som evt. ikke er oppkjørt går vi i rekke og bytter på å tråkke løype. Tiden bruker på denne turen avhenger av forholdene vi møter, samt gruppens hastighet.

Erfaring:
Du må være skivant og mestre å gå med tyngre sekk enn en dagstursekk.

Tidspunkt og oppmøtested
Lørdag 5. mars til søndag 6. mars. Oppmøte på parkeringen ved Svanstul lørdag 5. mars kl. 10.00. (Google Maps-lokasjon: https://tinyurl.com/5c58dpdw). Bomavgift på veien inn. 90 kr. Kun kort.

Hjemreise
Vi planlegger å være nede ved parkeringen på Svanstul innen klokka 16:00, søndag 6. mars.

Du trenger:

• Fjellski
  • Lakenpose/putevar (Helst ikke sovepose. Se info om hyttene ang. dette)
  • Hodelykt
  • Egen drikke og snacks
  • Nistepakke til lørdag og søndag.

Se ellers pakkeliste for vinterturer
(Ikke alt utstyret på denne listen er relevant for denne turen. Ta kontakt om du skulle være i tvil).

Det må påregnes litt bæring av fellesmat. Så hold av litt plass i sekken til dette.

Prøv å pakke lett! Hva må du ha? Hva er bare kjekt å ha?

Mat
Deltakeravgiften dekker felles middag lørdag og frokost søndag. Hver enkelt deltaker må selv ta med ønsket drikke og nistepakke til lørdag og søndag. Samt snacks.

Grenland Turkart, blad 4 Skien Nord 1:25000

Plasser
10 deltakere, pluss to turledere.

650,- kr for medlemmer og 750,- kr for ikke-medlemmer.
Betalingen for turen dekker:

• Felles middag lørdag og frokost søndag.
  • Kaffe og vaffel på Fugleleiken.
  • Turledelse

Hver enkelt deltaker dekker kostnader til transport til og fra turen inkl. bompenger, og må ta med egen lunsj lørdag og søndag. Samt ønsket drikke og snacks.

Påmelding og betaling
Påmelding fram til 27. februar 2021.
Meld deg på via den røde knappen "Meld deg på", og husk å oppgi eventuelt DNT-medlemsnummer, kontaktinfo til pårørende og eventuelle matallergier.
NB: Endelig plass på turen blir bekreftet når innbetaling er gjort. Betalingsinfo sendes ut til dem som melder seg på.
Eventuelle avmeldinger: må sendes før 20. februar 2021 (merk: påmeldingen er dermed bindende etter denne datoen).

Forbehold
Turen arrangeres med forbehold om nok påmeldte deltakere. Det kan også bli gjort endriger underveis hvis forholdene tilsier at dette er nødvendig.

Smittevern (Covid-19)
Turen vil bli gjennomført med gjeldende smitteverntiltak. Turprogrammet er satt opp med forbehold om at endringer kan komme på kort varsel om myndigheter og/eller Den norske turistforeningen endrer smitteverntiltakene like før turstart.

DNT 26 - 45: DNT Telemark 26 - 45 er et tilbud av turer og aktiviteter for alderssegmentet 26 - 45 år. Formålet med gruppen er å få flere unge voksne fra Telemark ut i skogen, ved sjøen og på fjellet. Ved å dra på tur sammen kan vi skape gode naturopplevelser og vennskap på tvers av Telemark.
DNT 26- 45 er støttet økonomisk av Telemark fylkeskommune. Deltakerne på denne turen må derfor være mellom 26 - 45 år

Kontaktinformasjon:

Turledere: