AKTIV: Hytte-til-hytte i Rondane

11. august kl. 08:00
14. august
DNT Aktiv Tønsberg og Omegn, DNT Tønsberg og Omegn
Dette arrangementet er over!

Bli med til Rondane 11.-14. august 2022!

Den flotteste helgen i august inviterer vi til tur i Rondane! Vi går fra hytte til hytte med ca 6-8 timers turer hver dag. Avreise fra Tønsberg torsdag 11.august med bil til Spranget (parkering). Herfra er det 6 km langs grusvei inn til Rondvassbu hvor vi har første overnatting. Neste dag går vi til Øvre Dørålseter via Rondhalsen. Lørdag morgen legger vi i vei til Bjørnhollia gjennom Langglupdalen. Søndag går vi tilbake til Spranget. Prisen inkluderer fullpensjon på dobbeltrom (evt flermannsrom ved fullbooking). Ta med lakenpose og godt humør. Turen passer for deg som er tur-vant og har lyst til å være sammen med andre i fjellet. DNT graderer turen til rødt nivå (krevende).

Pris medlem DNT: kr 3.560, - Ikke-medlem: kr 4.560, -. OBS: Deltagerne spleiser på reiseutgifter med bil.

Gi beskjed ved bestilling om eventuelle allergier slik at vi kan gi beskjed til hyttene.

Minimum antall deltagere er 6, maksimum 12. Siste frist for påmelding er 17. juli 2022. Alle deltagere vil bli kontaktet av turleder før avreise. Se DNT for pakkeliste sommer.

Turleder: Therese Backe Martiniussen, tlf.: 902 72 499
Turleder: Tom Martiniussen, tlf.: 959 28 399

Dag 1: Spranget-Rondvassbu (1189 moh) ca 6 km på grusvei, 1,5 time + pauser
Vi går samlet fra Spranget kl 16:00, eventuelt senest oppmøte på Rondvassbu kl 18:00 for felles informasjon og middag. Det er mulig å leie sykkel fra parkeringen og inn til Rondvassbu, men det er ingen garanti for at det er ledige sykler tilgjengelig. Innkvartering i flersengsrom.

Dag 2: Rondvassbu-Øvre Dørålseter (1223 moh) ca 17 km/ca 6 timer + pauser

Etter en god frokost og nistesmøring går vi til Øvre Dørålseter. Det er en bra stigning opp til Rondhalsen, noe som gir oss en flott utsikt, og så bratt ned til Rondvassdalen. Det er mye stein i Rondane, så solide fjellstøvler og eventuelt staver er godt å ha.

Etter middag på Øvre Dørålseter samles vi for en prat om dagen som har vært og informasjon om neste dag.

Dag 3Øvre Dørålseter-Bjørnhollia (906 moh) ca 21 km/ca 7 timer + pauser

Nå kommer turens lengste dagsetappe, men vi har hele dagen foran oss og skal kun rekke middagen, så vi nyter hele dagen i fjellet. Vi går gjennom Langglupdalen med de mektige, høye toppene i Rondane på begge sider.

Tunet på Bjørnhollia har mottatt byggeskikkpris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen, her er det godt å være!

Dag 4Bjørnhollia-Spranget (1080 moh) ca 15 km/ca 5 timer + pauser

Vi går i retning mot Rondvassbu, og tar av slik at vi kommer tilbake til Spranget. En del moreneur i starten, og det blir noen høydemeter opp og ned i dag også.

Tilbake på Spranget ca kl 16:00.

Med forbehold om endringer i program og rute. For flere detaljer; se turbeskrivelser på ut.no:

Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, værforhold ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Kontaktinformasjon:

Turledere: