RUNDTUR BLANT GAMLE HUSMANNSPLASSER I MORGEDAL

Fellestur

Dato
18. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangører
Kviteseid Turlag, DNT Telemark

Morgedal i dag med sine ca 300 innbyggere og E134 som ser Øst-Vest trafikken passere hele døgnet er ikke den samme folksomme bygda den en gang var. En gang bodde det nær tre ganger så mange mennesker her, og rundt omkring ligger det gamle husmannsplasser som vitner om denne travle tida. Bli med kjentmann Tarjei Gjelstad på en rundtur i bygda der han forteller fra historien til «skisportens vogge»! Vi besøker blant annet steder der Sondre Norheim har bodd. Turen går for det meste på grusvei og stier, men det er bratt i heia så godt fottøy er en forutsetning. Vi tar med niste, og raster et sted med utsikt over bygda.

 

Turleder: Hege Ravdal, Tarjei Gjelstad (kjentmann)

Møtested: Norsk Skieventyr

Avgang: kl 10:00

Lengde og varighet: 5-6 kilometer, 3-4 timer

Nødvendig utstyr: Drikke, mat, sitteunderlag.

Påmelding: Innen lørdag 17/9 via Facebook-sida til Kviteseid Turlag eller pr SMS til turleder (41570778).

Pris: Ingen (dette er en gratis fellestur i regi av Kviteseid Turlag)

Fotografering: Turer i regi av Kviteseid Turlag er offentlige og åpne for alle. Det kan bli tatt bilder på turene til bruk i sosiale medier eller andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du selv gi beskjed til turleder og fotografen om dette.

Hund på tur: Turen går gjennom beitemark for sau og hest. Skal du ha med hunden din må den være i bånd og under kontroll under hele turen.

 

Kontaktinformasjon: