Topptur til flyvraket på Skorve

Fellestur

Dato
3. september kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Notodden og Hjartdal Turlag, DNT Telemark
Turområde
Telemark - Lifjell (se kart)

Bli med på rundtur på Skorve i Seljord!

Rundløypa på Skorve i Seljord er en kjempeflott tur, med både historiske innslag og mengder av flott utsikt og natur!

Oppmøte: På Tursenteret kl. 09:00. Felles avreise i færrest mulig privatbiler.

Turen er på 10 eller 14 km, avhengig av om vi tar med toppen Nordnibba eller ikke - det avhenger litt av vær, tidsbruk og andre forhold. Vi beregner 7-8 timer på runden, så her er det bare å glede seg til en hel dag ute i fantastisk natur!

Turen på sti starter øverst i Kivledalen ved Skriustøl. Stien begynner først i tett skog som etter hvert åpner seg, og etter en flere bratte motbakker blir vi belønnet med en nydelig utsikt utover Kivledalen. Vi passerer så noen flotte gamle støler, og får skikkelig fjellfølelse når stien tar oss innover i Finndalen.

Under andre verdenskrig styrtet det to fly på Skorve, og vi passerer det ene ulykkesstedet der rester av flyvraket fortsatt ligger igjen, og det er satt opp minneplakett i fjellet. Vi tar oss tid til litt historie her før vi går videre.

Stien svinger så over til Skorvefjell og opp til det høyeste punktet på turen, varden på Gøysen 1370 moh. Her kan vi nyte utsikten over Seljordsvatnet, Nisser, Bykleheiene, Brattefjell, Vindeggen, Gaustatoppen og mye mer. På en god dag ser vi nesten hele Telemark! Herfra går det nedover til Kivledalen igjen, mens vi har hele Seljord under oss - et fantastisk skue.

Husk: Husk å ta med rikelig med mat og drikke, og godt med klær - vind/vanntett og varmt tøy.

Veibeskrivelse: Avgang i privatbiler fra Tursenteret kl. 09:00. Vi kjører rett til turistinformasjonen i Seljord sentrum. Kjører så 500 m vestover. Sving til høyre opp Gullnesvegen. Vi kjører gjennom et byggefelt med mange stikkveier til høyre og venstre, men hold deg på Gullnesvegen. Så kjører vi ca. 10 minutter på grusveien inn i Kivledalen, til P-plassen ved Haugan, der vi samles før vi går oppover.

Dersom du har spørsmål, kan du kontakte turleder.

Vi håper du blir med oss på tur! 😊

Topptur til flyvraket på Skorve

Bli med på rundtur på Skorve i Seljord! Rundløypa på Skorve i Seljord er en kjempeflott tur, med både historiske innslag og mengder av flott utsikt og natur! Oppmøte: På Tursenteret kl. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingvill Anita portås
  • Roar Kråkenes