Telt, fiske og kos på Hardangervidda

25. juli kl. 14:00
29. juli kl. 15:00
Arrangører
DNT 26-45 Tønsberg og Omegn, DNT 26-45 Notodden og Hjartdal , DNT 26-45 Telemark , DNT Tønsberg og Omegn
Hardangervidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

DNT Tønsberg og Omegn arrangerer 5 dagers telttur til Østre-Hardangervidda, med utgangspunkt i Kalhovd-Synken området. Deltagerene vil få oppleve den ekte Hardangervidda med vakkert høyfjellsterreng. Turen baserer seg på lengre dagsturer og fiskemuligheter i gode fiskevann. Det krever at du har noe erfaring fra tidligere og må være i normalt god form. Dere som ikke har fisket så mye fra før får nå en gyllen mulighet til prøve seg med tips og erfaringer fra andre.

Å reise på tur til Hardangervidda er for mange en årlig tradisjon, naturen der gir deg fantastisk kontakt med naturen og gir deg samtidig et lite avbrekk fra en stressende hverdag. Hardangervidda er et stort område, faktisk Europas største høgfjellsplatå på ca. 8 600 km2 - nesten en halv gang større enn Finnmarksvidda. Den indre kjernen av Hardangervidda er Skandinavias, og en av Europas, største nasjonalparker, utenom Svalbard.

Turbeskrivelse
Mandag 25. juli kl.14 møter deltagerene opp ved parkeringen på Synken, som ligger noen km fra Kalhovd turisthytte. Store deler av dagen går til kjøring og oppmøte, og det er forventet å være ved camp-plass kl. 19-20 på kvelden.

Dagene resten av uken varierer mellom dagstur/utflukt fra camp for å fiske og kose oss, og andre dager med lengre fotvandringer til ny camp. De dagene med lengre fotvandringer skal vi være pakket og klare til å ga fra kl. 10:00.

Forventet å være tilbake på parkengsplass kl. 15-16 fredag 29. juli.

Vi tar forbehold om været og at det kan bli endringer i programmet!

Praktisk informasjon

· Felles transport til Synken kan eventuelt avtales. Gi beskjed om du har, eller ikke har bil ved påmelding.
· Deltagerne betaler selv for eventuell parkering på Synken.
· Fiskekort - de som vil fiske, kan kjøpe dette på https://www.inatur.no/.  Det er fiskers ansvar å skaffe riktig fiskekort (vi kan ordne fiskekort i fellesskap på parkering om ønskelig)
· Div. fiskeutstyr og turutstyr får man god hjelp av i en sportsbutikk, ta også kontakt med turleder om det er noe du lurer på.
· Mer detaljert pakkeliste kommer når det nærmer seg tur, ca. 1 uke før.
DET aller viktigste å få med er: telt, liggeunderlag, sovepose, tørre klær, godt egnede sko, kokeapparat og mat.
· Deltakerne tar med mat selv, slik som frokost, lunsj, middag, snacks og eventuell kveldsmat til alle dager.
· Turleder ringer alle deltagere uka før tur.

Generell informasjon
Det anbefales å ta utgangspunkt i DNT sin sommertur-utstyrsliste: https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776.
Samtidig så anbefales det gode inngåtte sko til vandring i ujevnt terreng og myrer. Husk at det er kaldt på nettene, sovepose som tåler ca -5 grader og ull er ikke feil selv om det er sommer.

Et typisk utsagn er at sekken ikke bør veie mer enn 1/3 av din egen kroppsvekt. Ettersom turen går over flere og lengre dagsetapper, anbefales det uansett om å vurdere vekt. Pakke tips: Kan dette som pakkes med brukes ved flere anledninger ved turen, og dekker det mere enn «ett» behov?

Utstyrsutlån
Vi har noe utstyr til utlån, spør om det er noe du trenger å låne.

Kart og ruteinformasjon
Turkart: Hardangervidda fjellkart 1:100 000.
Kart kan om ønskelig kjøpes på vårt Tursenter på bryggen i Tønsberg eller på DNT sin nettbutikk.

Pris: 250,- for medlem, 400 for ikke-medlem

Turleder: Anders Pettersen, 40 28 95 71

Kontaktinformasjon DNT Tønsberg og Omegn: 33 31 58 26

Telt, fiske og kos på Hardangervidda