Gaustadagen 2022

Arrangement

Dato
20. august kl. 12:00
Passer for
Alle
Arrangører
DNT Telemark, Gaustatoppen turisthytte

20. august er det igjen klart for Gaustadagen, og Gaustatoppen Turisthytte ønsker deg velkommen på konsert med Jon Solberg og Anne Gravir Klykken. Turisthytta holder åpent som vanlig med vanlig meny.

Gaustatoppen er trolig landets høyest beliggende og eldste arrangementsarena der Gaustadagen etter hvert har blitt et tradisjonsrikt arrangement på toppen som en hyllest til fjellnaturen og en opplevelse for turfolket, der naturen og kulturen spiller sammen.

I starten av programmet vil Jon Ingebretsen («Gausta-Jon»), som Gaustadagens «far», introdusere Gaustatoppen og Gaustadagen prosaisk og lyrisk.

Programstart 12:30. 

Anne Gravir Klykken og Jon Solberg starta et platesamarbeid i begynnelsen av 2021. Anne sendte da Jon ei samling med eldre opptak av ulike folkemusikkutøvere i Telemark. Jon tok tak i et utvalg av sangene og temaene i opptaks-materialet, og disse ligger som et bakteppe for nyskrevne viser og arrangementer. Plata "Et Ønske" blei utgitt i mars 2022.

Jon og Anne er glade i dialekter, språk, lokal-historie og det nære knyttet til bygdeliv og natur. 

Jon Solberg er norsk låtskriver og musiker fra Bø i Telemark. Han er kjent som vokalist og frontfigur i bandet Ni Liv, og som soloartist. Jon har gitt ut tre soloplater, åtte plater med Ni Liv, hatt over 15 låter på NRK P1 sine nasjonale spillelister og vært Spellemannsnominert med Ni Liv.

Jon er god til å se det store i det små – til å skrive fram en tydelig verden vi kjenner oss igjen i. «Mer enn noen gang har en av landets fremste låtskrivere levert varer som gjør hodet litt klokere og hjertet litt varmere», som Olav Solvang i Vårt Land formulerte det etter det lanseringen av Jons første soloalbum.

Anne Gravir Klykken er sanger fra Solum med hjertet i folkemusikken. Hun har gitt ut to soloplater og fire utgivelser med trioen Vintermåne. Anne har vært med på en rekke ulike prosjekter og innspillinger opp igjennom åra. Hun har i tillegg til Jon Solberg, Frøydis Grorud og Torjus Vierli, samarbeidet med blant andre Iver Kleive, Bugge Wesseltoft, Sigmund Groven og Knut Buen.    
 

Kontaktinformasjon: