Uke 41: Føremelding
Gaustatoppen, Kalhovd og Mogen

Bildet er fra Gaustatoppen Turisthytte 06.10.20.
Bildet er fra Gaustatoppen Turisthytte 06.10.20. Foto: Stine Kleiverud Johansen

Høstferien er her, og det er ikke for seint å legge ferien til fjells! Sjekk vær og føre på Kalhovd, Mogen og Gaustatoppen her.

Gaustatoppen Turisthytte er det for tiden litt ruskete, men bart og desto stiligere! Selv om utsikten ikke har vært helt med hyttegjestene de siste dagene, er det en veldig flott opplevelse å befinne seg inni skyene på Telemarks tak! Inne på turisthytta kan du få kjøpt varme toppvafler og noe godt å drikke på for å slukke tørsten og få varmen. 

Gaustabanen oppdaterer daglig værmeldingen på sin Facebookside, og morgenen 06.10.20 melder de følgende:

Temp: 0

Vind: 7m/s

Sikt: 20m

Ved Kalhovd Turisthytte.
Ved Kalhovd Turisthytte. Foto: Willy Solberg

Ved Kalhovd Turisthytte kan hyttevakt Willy Solberg melde om noe våte forhold, men også svært flott høstlandskap. Han kom opp på hytta i går i strålende høstsol, men kan melde om at YR ikke spiller helt på lag i dag. Likevel anbefaler han en tur til Hardangervidda for å nyte alle de flotte høstfargene før vinteren kommer og gjør vidda hvit. Kalhovd Turisthytte er nå ubetjent og holder åpent til 18. oktober. Husk å booke opphold før du drar! 

Nå er denne broa tatt inn.
Nå er denne broa tatt inn. Foto: Katrine Tellsgård

Mogen Turisthytte er nå stengt for sesongen, og broa mellom Mogen og Stordalsbu, som går over Sletteåi, er tatt ned for i år. Husk å sjekke om broene i området du planlegger turen din i er helårsbroer eller sommerbroer. Dette merkes med henholdsvis H og S på turkartene. Les mer her.

Skrevet av Katrine Tellsgård 6. oktober 2020