Unikt natur- og kulturcruise

Fjellvåken passerer vakre Vinjefjorden
Fjellvåken passerer vakre Vinjefjorden Foto: DNT Telemark

I år utvider vi åpningstidene på Mogen sånn at du får mulighet til å oppleve Møsvatn ved foten av Hardangervidda selv etter at vi har stengt for høsten. Vi tilbyr nemlig et helt nytt natur- og kulturcruise!

Dette er et samarbeid mellom Fjellvåken og Hardangervidda Nasjonalparksenter. Vårt unike natur- og kulturcruise gir deg garantert en opplevelse du sent vil glemme. Fra 4. til 17. september vil den flotte katamaranen, Fjellvåken, ta deg med over Møsvatn og inn i et landskap omkranset av eventyrlige fjellgårder, frodig terreng og vakre fjelltopper.

Selve turen over vannet tar litt over 1 time, men cruiset går over 2 dager, slik at du både får latt naturen synke inn, lært om området og slappet ordentlig av. Turen starter med ombordstigning i båten ved flotte Skinnarbu. Kjenn roen senke seg over deg i det fastlandet glir rolig vekk, og la blikket vandre over det spektakulære landskapet. Etter en drøy time ankommer cruiset Mogen Turisthytte hvor det vil bli servert en smakfull lunsj. Videre vil du kunne velge mellom en guidet tur i de vakre omgivelsene ved Kvenna eller delta på et spennende foredrag. Når kveldsroen faller, vil det bli servert middag på Mogen, og etter et bedre måltid vil alle deltakere overnatte på turisthytta.

Dag nummer to starter med en god frokost, etterfulgt av ombordstigning på båten. Da retter Fjellvåken nesa tilbake mot Skinnarbu og vi kan garantere nok en spektakulær lunsj som serveres tilbake på fastlandet ved Hardangervidda Nasjonalparksenter. Det vil så bli en omvisning på Nasjonalparksenteret ledet av kunnskapsrike guider.  

Alt dette vil du som voksen få for kun kroner 1985,- og for barna er prisen kun kroner 1050,-. Mot et lite tillegg i prisen, vil det være mulig å booke dobbeltrom. Om dette er ønskelig kan du kontakte oss på e-post: mogen@dnt.no.

Cruiset er en pakketur der en bestiller både båttur, overnatting, mat og guidede turer i ett, og en kan ikke booke ett eller flere av tilbudene separat.

Fullt program:

Dag 1

Båt Skinnarbu kl. 09:45 – Mogen kl. 11:00

Lunch Mogen, Guding langs Kvenna / alt. foredrag

Middag Mogen, overnatting

Dag 2

Frokost Mogen

Båt Mogen kl. 11:15 - Skinnarbu kl. 12:30

Lunch Hardangervidda nasjonalparksenter kl. 13:00

Omvisning Hardangervidda nasjonalparksenter kl. 14:00

For bestilling

Kontakt VisitRjukan på telefon: 35 08 05 50 eller e-post: info@visitrjukan.com