Åpning av nye kyststier på Bjørkøya

Foto: Tim Kronborg

Førstkommende søndag kl. 11.30 åpnes de nye kyststiene på vakre Bjørkøya i Langesundsfjorden. Dette markeres med et familievennlig åpningsarrangement.

Tekst: Elisabeth Fredriksen

Etter at ordfører Robin Kåss har åpnet stiene, får voksne og barn mulighet for å gå de to nye rundløypene som er på 2 og 2,3 km. På den korteste rundløypa som er velegnet for barnevogn og rullestol vil det bli natursti med premier til alle. DNT maskoten Turbo vil komme og hilse på barn, det blir aktiviteter for barn, barnekonsert med Stian Collier og mulighet for å kose seg med mat og drikke på Bjørkheim kafe.

DNT Telemark har vært ansvarlig for etablering av stiene i samarbeid med Bjørkøya velforening, Herøya arbeiderforening og Bjørkøya utvikling. Målet med stiene er å få folk ut på tur og motivere folk til å bruke øyene våre mer aktivt. Det ligger mer enn 300 dugnadstimer bak etableringen av de nye turstiene på Bjørkøya.

Dette er virkelig en idyllisk øy, og stiene tar deg med i variert kystlandskap. Du kan vandre både langs flotte strender og besøke fine utkikkspunkter. For å komme seg til Bjørkøya, og åpningsarrangementet, kan en ta ferje fra Brevik ferjeterminal kl. 10.35 på søndag.

For de som enda ikke har besøkt Bjørkøya så er dette en fin anledning til å gjøre det!

Skrevet av Katrine Tellsgård 10. august 2017