Samling for friluftsliv for utviklingshemmede (FTU)

Foto: Dag-Øyvind Olsen Djuvik

Torsdag 30. November hadde vi storfint besøk av grunnleggerne av tiltaket Friluftsliv Tilrettelagt for Utviklingshemmede (FTU) i DNT, Eirik Dahl. Han viste oss bakgrunnen for tiltaket, utviklingen, og hvordan tiltaket  fungerer  rundt om i landet. Det var gøy å se så stort engasjement!

Tekst: Michael Quist

I DNT Telemark har vi egen  FTU-gruppe som ble startet opp høsten 2017. Turen foregår i nærområde, er åpen for alle uansett alder og utviklingshemming. Her er alle velkommen enten det er boliger, familier, støttekontakter eller om du har lyst til å bidra. 

Etter seansen inne i våre kontorlokaler i Skien reiste vi ut på tur i Skien Fritidspark. Her hadde turlederene pyntet opp med lys, og fyrt opp bålet ved gapahuken. Selv om snø og kulde også var å tilstede, så det ikke ut til å legge noen demper på stemningen.  Denne kvelden hadde vi også besøk av en gjøgler som dro frem klovnenese.

Vi gleder oss allerede til neste tur den 14. desember på Frankestranda på Heistad. Da blir de musikk med Paal Jensen, og det er ikke umulig at nissen tar en tur innom. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon, og ikke glem å laste ned FTU-appen hvor turprogrammet for våren 2018 ligger, samt gode snakkeark for å for bruke før, under og etter turen.

Håper vi ses!

Foto: Dag-Øyvind Olsen Djuvik
Foto: Dag-Øyvind Olsen Djuvik

Skrevet av Kristin Laue Næspe 2. desember 2017