Sildevika fornyet av dugnadspar

Kjell Gunnar Forengen, Bodil Haugvik og Tom-kenneth Wendelborg
Kjell Gunnar Forengen, Bodil Haugvik og Tom-kenneth Wendelborg

Helena Groiss og Kjell Gunnar Forengen, Bodil Haugvik og Tom-kenneth Wendelborg er de to nye parene som har overtatt tilsynet for Sildevika kysthytte. De har sammen jobbet og stått på med dugnadsarbeid, og gjort en super innsats for å gjøre hytta klar for sommeren. 

Kjentfolk

Begge parene bor i nærheten, og forteller det tar 10 minutter å kjøre til sildevika med båt. De har flere ganger sett det skulle være dugnad, men lenge vært usikre på om de skulle ta kontakt og bli med.

- Det er nok noe mange som kan kjenne seg igjen, at folk er usikre, både på om de har noe å stille opp med eller ikke kjenner noen. Dette er helt ufarlig og alltid noe man kan gjøre, blir alltid en fin dugnadsgjeng, forteller Haugvik.

Det var bare tilfeldigheter som gjorde til at det var disse to parene som overtok ansvaret for hytta. Det hele startet med at Jon Atle Holmberg slang ut ”Vi trenger noen som kan ta tak her ute”. Der sto Forengen allerede med masse nye gode tanker om stedet og hytta.  Det tok ikke lange tiden før de sendte en interessemail om å kunne hjelpe til her ute og da traff blink. Det var slik det hele startet. 

Haugvik og Wendelborg har lenge vært aktive i Turistforeningen og de har flere ganger vært frivillige kaffe- og vaffelvakter, blant annet på fugleleiken og Gaustatoppen.

Groiss og Forengen valgte nydelige Sildevika for sitt bryllup. De ønsket å være i nærheten av sjøen og da var dette det perfekte stedet. Problemet var bare at hytta allerede var booket til noen andre den 23. juni. Det skulle være skoleavslutning samme dag som deres bryllupsdag. Men dette satt ingen stopper for Forengen, de hadde funnet sin perle og var fast bestemt på at dette skulle gå.

- Jeg måtte bare improvisere litt, så jeg reiste ut dagen før for å reise telt og gjøre alt klart.

Bryllupsdag og begge svarte ja i flotte Sildevika

- Bryllupet ble vellykket, etter vielsen hadde vi en stor båt liggende på utsiden som vi reiste videre med, vi hadde levende musikk med solosanger fra Skien.

Fornøyd 

Disse to parene har virkelig stått på for å gi hytta et nytt liv. De viste den stolt frem, hvor det er malt tak, vegger og gulv i stue, kjøkken og gang.

- Vi reiste ut fredag og ble over til lørdag, vi tok med oss god mat og drikke, men ble så ivrig når vi satt i gang at vi nesten glemte å spise. Til sammen nå har vi brukt over 80 timer, sier Haugvik.

- Det er alltid noe å pusle med og så mye om skal bli gjort.

Videre skal de beise utemøbler, vaske og behandle brygga.

- Utover dette skal vi rydde og ordne på den fine stranda bak hytta, neste dugnad blir det nok litt mindre jobbing og litt mer kos, forteller de smilende.