150 hverdagsturer i jubileumsgave!

Himmelriket (blåmerket av Gautefall turlag) er en av turene som skal bli med i samlingen 150 hverdagsturer.
Himmelriket (blåmerket av Gautefall turlag) er en av turene som skal bli med i samlingen 150 hverdagsturer. Foto: Kjell Peder Haugene

Den Norske Turistforening (DNT) fyller i år 150 år, og DNT Telemark ønsker å gi en passende gave til folket: 150 hverdagsturer!

Tekst: Elisabeth Fleseland

Vi har allerede startet innsamlingen av turer. Både toppturer, skogsturer og sentrumsnære turer er med i samlingen, og disse skal gjøres tilgjengelig blant annet gjennom nettsider, UT.no og DNTs nye app SjekkUT.

- Hverdagsturer av alle slag fra over hele fylket skal bli med, og vise frem det beste Telemark har å by på, forteller prosjektleder Elisabeth Fleseland.   

150 hverdagsturer kommer som en del av nærmiljøsatsingen til DNT Telemark. I desember fikk vi en julegave utenom det vanlige: et tilskudd på 1,1 millioner fra Gjensidigestiftelsen. Tilskuddet skal brukes på tiltak som motiverer til hverdagsaktivitet.   

Har du en favoritt-tur som burde bli en del av 150 hverdagsturer? Da vil vi gjerne høre fra deg! Her er alle turer velkomne, om de er umerket, går ut fra sentrum eller er en Ti-TopperSend en mail til prosjektleder Elisabeth Fleseland på elisabeth.fleseland@dnt.no

Skrevet av Katrine Tellsgård 9. februar 2018