Grip påskeferien!

Foto: Marius Dalseg Sætre

Nå er det ikke lenge til nok en herlig ferie! Snø, turer og, forhåpentlig, en god dose påskesol venter. Her får du våre tips til ting du og dine kjære kan finne på i påskeferien.

Dra på skitur på Hardangervidda

Hardangervidda er et skikkelig påskeferieparadis! Den langstrakte vidda byr på mange turmuligheter og overnattingssteder. Hva med å besøke Kalhovd eller Mogen? Kalhovd åpner allerede i dag (09.03) og Mogen åpner 23. mars. Dette er betjente hytter som byr på herlig mat og fantastisk service!

Om en  er DNT-medlem kan en også ta turen innom noen av de ubetjente hyttene. Disse kan åpnes med DNTs standardnøkkel som alle medlemmer har mulighet til å få. Den kan hentes på alle tursentre eller bestilles på nett mot et depositum på kroner 100,-.

Utforsk Lifjell

Lifjell byr på et spennende nettverk av skiløyper. Vi anbefaler å bo på Lifjellstua, som nylig ble DNT-hytte, og gå turer med hytta som utgangspunkt.

Dra på topptur på Gaustatoppen

Dette er den perfekte turen for den eventyrlystne. Spenn på deg Randonee-skia eller ta Gaustabanen opp. På 1883 moh. kan du ta inn på Gaustatoppen Turisthytte. Turisthytta på Telemarks tak holder fram til 17. mai åpent fra 09:30 til 16:30. Det er foreløpig kun åpent for overnatting for større grupper ved avtale, men alle som ønsker å stikke innom på dagtid er hjertelig velkomne.

Om du velger å spenne på deg skia, vil du få en fantastisk nedfart med vakker utsikt! Men husk å sjekke skredfaren før du drar. Dette kan du blant annet finne på varsom.no.

Dra på ferie ved kysten

Det er en vakker kystlinje som strekker seg langs Telemark. Kystsien går mellom Bamble og Kragerø, det er et mangfold av øyer og ikke minst har en mulighet til å overnatte på den flotte plassen Øitangen, som ligger på Jomfruland. Øitangen ligger midt i hjertet av Jomfruland nasjonalpark og har åpent hele året. Ta turen langs øya og opplev det flotte vinterlandskapet. Kysten er flott på denne tiden av året!

Besøk Svanstul og Luksefjell

Dette er områder som kan friste med langstrakte, preparerte skiløyper og koselige turisthytter. Ta for eksempel turen til Flekkerhytta. Dette er en ubetjent hytte som må forhåndsbookes hos oss, og du har da mulighet til å booke hele hytta til deg selv. Hytta er et perfekt utgangspunkt for korte og lange skuturer.

Fugleleiken er en annen ubetjent turisthytte som ligger litt lengre inn på Svanstul. Her vil det i påska være vaffelvakter hver dag mellom 10:00 og 16:00. Det betyr at alle som vil kan ta turen innom hytta for en rykende fersk vaffel og noe varmt å drikke. Om du er DNT-medlem, og har sikra deg DNTs standardnøkkel, kan du også bli natta over om du ønsker. Husk at det da allerede vil være vaffelvakter på hytta som disponerer ett av to rom, men at alle er velkomne. En må bare være kreative med soveplassene.

Bli med på fellestur

Om du er mellom 12 og 23 år kan du bli med DNT Ung Gautefall på skitur i påska. Å dra på fellestur er sosialt og gøy!
Les mer om turen her

Utforsk nærmiljøet

I Telemark er vi så heldige å ha mange skiløyper å velge mellom. Dette er korte og lange, preparerte og upreparerte løyper, som alle er klare for å ta i mot påskerushet. Sjekk skisporet.no for å se hvor det er preparerte løyper.

Fire konkrete turtips

- Husk fjellvettreglene

- Ta alltid med kart og kompass på tur

- Sjekk skredfaren i området du skal besøke

- Sjekk om det er kvista der du ønsker å gå. Last ned kvistekartet her og sjekk når det blir kvista her

Besøk oss på tursenteret

Lurer du på noe, er det bare å komme innom oss på tursenteret i Nedre Hjellegate 2! Vi holder åpent lørdagen før påske fra 10:00 til 14:00 og mandag til onsdag fra 10:00 til 16:00.

Her finner du blant annet kart til turen, kvistekart, løypekart og turborsjyrer. Vi gleder oss til å se mange påskeklare sjeler i de kommende ukene, og hjelper gjerne til med påsketurplanlegginga!