Lokallagssamling 2018

Foto: Katrine Tellsgård

Denne helga befinner rundt 70 ivrige, engasjerte og flinke frivillige seg i Fyresdal. DNT Telemark har nemlig invitert til lokallagssamling tre dager til ende.

Denne helga er det de frivillige og frivilligheten som står i fokus. Lokallagssamlinga starta med årsmøte i DNT Telemark i går, fredag 16. mars, og ender med en rekke flotte turer som deltakerne kan velge mellom i morgen, 18. mars.

På planen i dag er et spekter sosiale og faglige møteplasser. Dagen starta med felles frokost etterfulgt av et spennende og lærerikt foredrag ved Nils Faarlund. Han fortalte om friluftslivets historie, hvordan utøvelsen av friluftslivet har endra seg og DNT sin rolle nå og gjennom tiden.

Etter en god frokost og en skikkelig kickstart med Faarlund, fikk alle deltakerne mulighet til å delta på forskjellige kurs. Fra 10:00-12:00 var alle spredt på alt fra mediekurs til aktivitetskurs. Alle kursene er knytta til konrete oppgaver en har som frivillig i DNT Telemark, og alle var tilsynelatende fornøyde med opplæringa. 

Klokka 12:00 samla vi oss ute hele gjengen for pølselunsj omkransa av et herlig vær og en vakker natur. Vi befinner oss for øyeblikket på Fyresdal Kurs- og leirsted, som ligger idyllisk til rett ved Fyresvatn. Under lunsjen fikk vi informasjon fra turleder, Gunhild Momrak, i Fyresdal Turlag om stedet vi befinner oss på og turene en kan begi seg ut på i morgen. Etter lunsj samla alle seg til del to av kurset de deltok på før lunsj. 

I skrivende stund er det bare minutter til eventyrer Aleksander Gamme går på scenen for å fortelle om sitt friluftsliv. 70 spente mennesker sitter klare til å bli underholdt og å lære om livet som eventyrer (og barnefar).

Kvelden vil videre brukes til en hyggelig festmiddag med musikalsk innslag ved Hilde Nordland Gundersen og Espen Gjelstad Gundersen, og i morgen blir det både oppturer, fjellskiturer og gåturer. Ikke mist blir det familieturer. Det er nemlig både barn, ungdommer, voksne og seniorer til stede denne helga, noe som viser det brede spekteret av medlemmer og frivillige i DNT Telemar.