Telttur med DNT Ung Gautefall

Telttur med DNT Ung Gautefall.
Telttur med DNT Ung Gautefall. Foto: Karlien de Shuyteneer

Alle som tenker at dagens ungdommer er late og bare opptatt av sosiale medier, må tenke om igjen! 

Tekst: Karlien de Shuyteneer

I pinsehelga pakket en herlig gjeng på 18 ungdommer og 2 voksne sekken og satt kurs mot Grytdalsvannet i Tørdal, Drangedal. Ved vannet fant vi et utmerket sted hvor vi kunne slå leir for resten av helga. Telt og lavvoer ble satt opp og hengekøyer ble hengt opp på utsøkte plasser. Selv om nettene ble nokså kalde, kunne det værmessig ikke vært bedre. Turen ble preget av masse sol og lite mygg. Både bading og fisking ble det veldig mye av! Og fisken ble renset og spist av tøffe unger. Noen som aldri hadde sløya fisk før, fikk så klart hjelp til det.

Turen på søndag gikk opp til toppen av Nystøylnuten. Denne toppen ligger 772,5 moh. Campen vår lå på 407 moh, så det ble en del høydeforskjell på oss turgåerne. Noen som ikke var så turvante, bestemte seg for at dette ble den første og siste gangen de gikk opp det fjellet der, for bratt var det. Men alle var enig om at utsikten på toppen var en stor belønning. Vi så jo helt bort til Himalayafjellet! Tenk det…

Ned i campen igjen ble det kos med kortspill, quiz og leker som “boksen går”. Om noen savnet WiFi´en? Neppe! Ungdommene storkosa seg fra morgen til kveld, og så klart på natta også! Det ble nok litt lite søvn på noen av oss, men er man på tur, så er det viktig å nyte hvert eneste øyeblikk. Og de gode samtalene i teltet ved midtnattstid skaper gode minner.

Nå ser vi allerede fram til vår neste tur som blir en kajakktur på nydelige Toke fra 31.juni-1.juli. Følg med på våre facebooksider, for her blir det et begrenset antall deltakere.