Marispelet og jubileumsfest

Foto: Dag Jenssen

27. juli braker det løs når DNT og DNT Telemark går sammen for å ha jubileumsfest på Krokan, etterfulgt av jubileumsforestilling med Marispelet.

I år fyller Den Norske Turistforening (DNT) hele 150 år, og det feires stort i hele 2018! På Norges første turisthytte, Krokan, vil det derfor bli både aktiviteter for alle aldre, mye sosialt rundt hytta, et eget Krokan-spel, i tillegg til det spektakulære Marispelet. Det er Tor Nikolaisen som er initiativtaker til Krokan-spelet, et spel du ikke vil gå glipp av. Krokan vil være åpen hele dagen for servering, og selveste Turbo kommer innom for å hilse på barna.

Marispelet blir hvert år spilt ute i friluft ikke langt fra Krokan. Spelet baserer seg på sagnet om et håpløst kjærlighetsforhold. Historien utspiller seg i tiden da Krokan lå på nedsiden av Maristien, mens gården Fosso lå på oversiden. Plassene ble skilt fra hverandre, ikke bare av stien, men av et stupbratt og livsfarlig sva, med den buldrende Rjukanfossen ventende i bunnen. Den vakre piken Mari, som bodde med sin far Ulf, en rik bonde på Fosso gård, forelsket seg i Øystein, gårdsgutten på Krokan. Byrden om at de to aldri ville kunne få hverandre, grunnet deres ulike klasse, drev dem begge til slutt i døden da de sammen styrtet i fossen.

Marispelet er svært kritikerrost og en unik opplevelse. I sommer kan vi melde om at det den 27. juli blir hyggelig medlemspris for alle DNT-ere på forestillingen. Kun kroner 325,-. Ordinær pris er kroner 480,-.

Vi håper at du vil bli med til Krokan og feire 150 år med friluftsliv sammen med oss!

Program for dagen:

- Aktiviteter i regi av Barnas Turlag fra kl. 12:00 og fram til Marispelet på kvelden

- Gratis spekemat fra kl. 14:00 (Sponset av Gilde, som vil dele ut så langt det rekker)

- Vandrende historisk friteater på Krokan-tunet
kl. 16:00 og kl. 18:00

- Åpning av Claus Helberg-utstillingen kl. 17:00

- Marispelet 20:30 (Rabatterte billettpriser for DNT-medlemmer)

Billetter til spelet kjøper du ved å sende en mail til  info@visitrjukan.com eller ringe 35080550
Krokan Turisthytte.
Krokan Turisthytte. Foto: Bjørn Harry Schønhaig
Luftig scene fra Marispelet.
Luftig scene fra Marispelet. Foto: Dag Jenssen