Lån utstyr til neste tur

Å dra på tur eller drive med en fritidsaktivitet er ikke alltid like billig om man ikke allerede har utstyret som trengs. Heldigvis finnes det tilbud som gjør det enklere å få tak i dette utstyret. Her finner du en oversikt over steder i Telemark som låner ut utstyr - helt gratis. 

BUA er en nasjonal ideell organisasjon som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Det gjøres ved å sørge for at det er enkelt for å låne utstyr til sport og friluftsliv. BUA Bø drives av Bø Røde Kors. 

Bamble Utlånssentral driftes av Bamble kommune og denne finner du på biblioteket. Her kan du låne utstyr om du er innbygger i Bamble. En må ha lånekort for å låne utstyr. 

Kragerø utlånssentral finner du på biblioteket, hvor det er samme lånesystem som i Bamble - alt du trenger er ditt eget lånekort. Her kan du låne utstyr både til sommer- og vinteraktiviteter. Hvis du ikke finner alpinstøvler som passer, kan du ta de med til Gautefall Alpinsenter og byttelåne til riktig størrelse der.

I Drangedal lånes det foreløpig ut skøyter, særlig til skolene, men det jobbes med å lage en utlånssentral også der. 

Sauherad utlånssentral finner du på kommunehuset på Akkerhaugen. Her kan du låne ski- og fiskeutstyr, telt, tursekker, isbor mm.

På Rjukan kan du låne deg et par skøyter på biblioteket og oppleve hvordan det er å gå på skøyter i solskinnet fra det berømte Solspeilet.

Barn i Siljan kan låne skiutstyr på Midtbygda skole.

Skien utstyrssentral finner du på Skien Servicesenter. Her kan du låne diverse fritidsutstyr, sommer som vinter. Her finner du blant annet langrennsski, slalåmski, snowboard, skøyter, kanoer, lavvoer, flytevester og årer. Utstyret må forhåndsbestilles minst to dager i forveien. Privatpersoner kan tidligst bestille 14 dager før lån. Max lånetid er 10 dager.

Utlånssentralen Porsgrunn gir barn og ungdom m/ familie, bosatt i Porsgrunn kommune, mulighet til å låne godt vedlikeholdt vinterutstyr, helt gratis. Du finner utlånssentralen bak Keops-bygget, i Jernbanegata 15. Her er det åpent onsdager og torsdager fra 14:00-18:00.


Vi håper du finner det utstyret du trenger for å dra på akkurat den turen du har lyst til!