Julebord eller et avbrekk fra julestria? Vi har ledig på våre hytter i Sauheradfjella.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Mari Stephansen

Arranger julebord for venner,kollegaer eller familien i naturskjønne omgivelser. Eller kanskje er det nettopp et avbrekk fra stress og julestri du trenger? Du har mulighetene for begge deler på Sommerseter eller Flekkerhytta.

Stress å planlegge og pakke tenker du kanskje... Vel halve gleden i å dra på hyttetyr er å kunne pakke ned turtøy,koseklær og gode sokker. For ikke å snakke om handleturen på vei opp! Der kan du unne deg det gode pålegget du ikke har til hverdags, kanskje en god biff, eller forsmak på julemat. I tilegg kan du eller den du skal å tur med se på kartet og planlegge en fin tur dere har hatt lyst til å gå lenge, eller kanskje det er å sove ut,etterfulgt av en god bok ved peisen som frister? Unn deg uansett en tur å se frem til på en av våre hytter! Det er nå de er ledige!

På Svanstul i naturskjønne omgivelser med mange flotte korte og lengre turer finner du Flekkerhytta.

Dette er en hytte med 6 sengeplasser, strøm og ildsted. Her kan man nyte hyttas uteområde med å se utover det nydelige vannet Flekkeren, ta seg en padletur med kano, fyre opp bål på tunet eller grille i tilhørende grillhytte. Det er også flotte toppturer i området, blant annet Nare som har en nydelig utsikt fra sine 805 moh. Er snøen allerede falt finner du supre skiløyper over hele området. Da er det også duket for salg av vafler på Fugleleiken som ligger ca 3 km skigange lenger inn. Kort sagt et flott sted for store og små. Les mer her!

Før snøen kommer kan man kjøre helt til hytta. Når det er kommet mye snø må man gå et par hundre meter fra bilen til hytta. 

Pris 400 kr pr døgn

Ledig: Ledig utover 


På Luksefjell på et idyllisk tun ligger Sommerseter foreningshytte. 

Sommerseter ligger ca. 2 km sør for Eiangen i et ypperlig turterreng. Her kan roen virkelig senke seg i flotte og rolige omgivelser.Fra hyttene har du muligheter i alle retninger. Mot vest kommer du til Steinbruvann og selve Sauheradvidda med Ørnenuten 811 moh. som den høyeste toppen. Dersom du går videre kan du bestige Nare 805 moh. før du kommer til Fugleleiken. Mot vest går seterstien gjennom Sondalsfjellområdet, som er et fredet villmarksområde, til f.eks. Rønningslia. På veien kan du ta en avstikker til Storefjell 745 moh. med fin utsikt. Fra Rønningslia er det stier til Godal i Luksefjell og til Solumhytta. I nord finner du Eiangen med fiske- og bade muligheter og Skiens høyeste fjell, Skårrafjell 814 moh. Fra dette området går det også sti gjennom en annen del av Sondalsfjell til Ravalsjøen og Sveinsbu. Mot sør kan man følge skogsbilvegen til Dale i Luksefjell.Alle nevnte stier er blåmerket og godt skiltet. Om vinteren er det skiløyper til Fugleleiken/Svanstulområdet og ned til Dale i Luksefjell. Les mer her!

Før snøen kommer kan man kjøre helt frem til hytta. På vinterstid må man gå ca 6 km fra bilen til hytta.


Pris: 400 kr pr døgn.

Ledig 1-28.desember

For å bestille en av våre hytter kontakter du oss på Epost: Telemark@dnt.no, Tlf: 35532555, eller besøk vår butikk og infosenter i Nedre hjellegate 2.


Foto: Karianne Mjelde
Foto: Hentet fra godt.no
Foto: Sindre Thoresen Lønnes
Flekkerhytta
Flekkerhytta
Mange turmuligheter
Mange turmuligheter

Skrevet av Kristin Laue Næspe 23. november 2018