SjekkUT disse turene!

Himingen i Sikte.
Himingen i Sikte. Foto: Ottar Kaasa

Tross ruskeværet er det fortsatt bart i store deler av fylket og ingen grunn til å legge bort turskoa helt enda. Men for mange er det å komme seg ut på tur i hverdagen forbundet med en noe høy terskel, og mange har nok kjent på den velkjente dørstokkmila. Dette ønsker DNT Telemark å gjøre noe med.

I 2017 lanserte Den Norske Turistforening (DNT) appen SjekkUT – den digitale turpostkassa. Denne appen gir mange flotte muligheter. Her kan man registrere turene sine, både privat og offentlig – og med selfie om man vil. Man kan finne nye turområder og utforske nærområdet.

  • I DNT SjekkUT finner du allerede nå hundrevis av digitale turposter i hele landet, og flere er på vei, forteller Stian Melby, prosjektleder for «Nærturer 2021» i DNT Telemark.

I hele år har DNT feira sitt 150 årsjubileum med fellesturer og arrangementer.

  • Vi i DNT Telemark ønsker å gi enda en gave til folket, forteller Melby.

I løpet av året har de frivillige i DNT Telemark jobba med å finne de fineste hverdagsturene i fylket, og setter nå sammen en liste i appen SjekkUT som til slutt skal romme hele 150 hverdagsturer.

  • Lista inneholder både lette turer som en kan begi seg ut på etter jobb eller skole, og noen litt lengre, forteller Melby.

Målet med denne lista er både å inspirere flest mulig til å ta turen ut, og samtidig gjøre det lettere å finne nye turmuligheter i fylket og morsommere å være på tur.

  • Appen SjekkUT er helt gratis, enkel å laste ned og kan brukes av alle, forteller Melby.

Han forklarer at når en er 50 meter fra en turprost vil en kunne registrere sitt besøk.

  • Du kan registrere besøket både med og uten bilde, og dele besøket om du ønsker, forklarer Melby. 

Appen gir deg full oversikt over alle turposter i hele Telemark, og ellers i Norge, og du får også opp en oversikt over de turpostene som er nærmest deg. Blant disse finner du turposter som er utvalgt i forbindelse med 150 årsjubileet, derav listenavnet «150 hverdagsturer i Telemark».  

Appen har en digital gjestebok du kan skrive deg inn i, ikke ulikt de tradisjonelle gjestebøkene som de fleste turgåere er godt kjent med.

  • Vi håper at dette faller i smak hos mange og gjør det både morsommere å dra på tur og enklere å finne steder å gå, avslutter Melby.   

Skrevet av Katrine Tellsgård 3. desember 2018