Turposter på ski

Telemark og Vestfold skikrets og Den Norske Turistforening Telemark har gått sammen om prosjektet "Skiturer i Telemark og Vestfold". Nå kan du benytte DNTs app "sjekkUT" til å registrere poster ute i skiløypene i begge fylkene.

I utvalgte løypenett i Telemark og Vestfold, blir det nå sett ut poster som kan registreres via DNTs app SjekkUT. I starten av løypa/parkeringsplassen, vil en finne informasjon om turpostene og SjekkUT. Antallet poster i et område vil variere ut fra løypenettverket og turpostene plasseres i allerede etablerte løyper og skianlegg. TVSK og DNT er derfor i god dialog med løypekjørerne, som vil få ansvaret for å sjekke at postene er intakt, i tillegg til sin vanlige drift av løypenettverket.

Dette er et tilbud til både nybegynnere, mosjonister, aktive løpere- barn og voksne.

Denne sesongen blir det sett opp turposter på disse stedene:
* Skien Fritidspark
* Svanstul (Skien)
* Jarseng (Porsgrunn)
* Gautefall (Drangedal)
* Grønkjær (Heddal)
* Borgen fylkesanlegg (Svarstad)

Postene blir satt opp fortløpende som løypenettene blir kjørt, og alle postene skal være på plass rett over nyttår. Så da er det bare å spenne på seg skiene og samle poster!

Alle som registrer skiturene sine, vil også være med i trekningen av fine premier.

Fakta om SjekkUT-appen:

Hva: en gratis, digital turpostkasse lansert av DNT i 2017, der man kan registrere turene sine og finne nye tur- og skiområder.

Hvem: appen er for alle – både de som er medlem i DNT og de som ikke er det

Hvordan: Last ned SjekkUT, enten i app store (iPhone) eller play butikk (android), finn lista som heter «Skiturer i Telemark og Vestfold», finn en turpost og spenn på deg skia. Når du er 50 meter eller mindre fra en turpost kan du ta fram appen og registrere besøket. En velger selv om besøket skal være privat eller vises for alle.

Skrevet av Tony Løksli 22. desember 2018