Alle løyper kjørt opp på Svanstul

Langrennstul i Huldreløypa på Svanstul.
Langrennstul i Huldreløypa på Svanstul. Foto: Katrine Tellsgård

Endelig! Nå er alle løypene på Svanstul kjørt opp og vintersesongen er endelig ordentlig i gang.

Svanstul er et eldorado både for de som helst vil skøyte avsted og for de som vil drømme seg bort på tur. Her finner man både korte og lange løyper, og mulighet for å bestige flere topper om en skulle ønske det. Les mer om de forskjellige løypene her og se oversikt over når løypene ble kjørt opp sist her.  

Visste du at i år kan du til og med samle på turposter når du er på skitur? Konseptet kan minne om den velkjente Ti-Topper'n. Sammen med Telemark og Vestfold skikrets holder vi nå på å lage en liste i appen SjekkUT som heter "Skiturer i Telemark og Vestfold". Det betyr at du snart kan gå inn i appen, finne lista og se hvor vi har plassert turpostene. Vi har satt ut turposter på Steinbruløypa og Svanstulflottene. Nå jobber vi med å få på plass turposter i Huldreløypa og Lysløypa. Når du er ved en av tupostene vil du kunne registrere ditt besøk digitalt. På denne måten kan du samle på poster og i tillegg kanskje finne nye skiturområder. Vi har mange fine poster blant annet på Svanstul. Les mer om Turposter på ski her.    

Bare noen få kilometer fra parkeringa på Svanstul, innover i Huldereløypa, finner du idylliske Fugleliken Turisthytte hvor du kan ta en pust i bakken, kjøpe en rykende fersk vaffel og få i deg noe kaldt eller varmt å drikke. Der er det nemlig frivillige vaffelvakter hver lørdag og søndag mellom 10 og 16 i vintersesongen. Så husk å ta med kontanter.

God tur!

Vaffelvakter på Fugleleiken Turisthytte.
Vaffelvakter på Fugleleiken Turisthytte. Foto: Katrine Tellsgård

Skrevet av Katrine Tellsgård 11. januar 2019