Bo midt i skiløypa!

Svanstul er kjent for sin flotte natur, og hvite skispor så langt øyet kan se. Midt i den flotte naturen,der løypene går, ligger hytta med navnet Fugleleiken. Hytta kan bookes på nett,og åpnes med DNT-nøkkelen.

 Fugleleiken

Vinteren har ankommet, og det er igjen blide mennesker med store smil å se i skiløypene på Svanstul. En god skitur er helt fantastisk, men enda bedre er det å kunne overnatte med hyttekos etter endt skitur. På Fugleleiken har du muligheten til det.

Nytt av året er at Fugleleiken nå kan bookes i vår selvbetjente nettbooking. Dette gjør det enkelt å se om det er noe ledig i ønsket tidsrom, om det er noen andre der, og du kan dra på tur vel vitende om at du og dine er sikret sengeplasser.

Akkurat Fugleleiken brukes i vintersesongen både som ubetjent DNT hytte, men også som utsalgsted for vafler,kaffe,saft mm for sultne skigåere.Bor du her på vinteren er det ene rommet forbeholdt de som jobber frivillig som vaffelvakt. Du kan altså dele hytta med dem, eller være frivillig vaffelvakt selv. Dette gjelder cafeområdet i hyttas føste etasje. Bodelen finner du i andre etasje. Her finner du mer utfyllende informasjon om vaffelvakt

For å komme seg til hytta er det ca 3 km skitur fra parkeringsplassen. Vinterstid bør en ha med eget drikkevann og smelte snø til øvrig bruk.

Skiløyper og aktivitet på Svanstul:

De løypene som kjøres opp er lysløypa rundt vannet Flekkeren på ca 3.6 km hvor det er belysning frem til 23:00, Steinbruløypa, Huldreløypa og Svanstulflottene.Sjekk ut skisporet.no for siste nytt om hele løypenettet.Se helgens oppkjørte løyper!

For deg som ønsker en skitur med noe ekstra har vi nå noe lignende av titoppern, på ski kalt Turposter på ski.

Lurer du på hvordan været er på Svanstul? Ta en titt på parkeringsplassens webcamera før du drar.


God tur! 
Foto: Kristin Laue Næspe
Foto: Aasmund Myhre
Foto: Rebekka L. Øvre Eide
Foto: DNT Telemark

Skrevet av Kristin Laue Næspe 25. januar 2019