Flekkerhytta=vinterparadis

Foto: DNT Telemark

Drøm deg bort til stort stinett med nykjørte skiløyper rett utenfor døren, god og varm hytte,brettspill med familien. Middag med levende lys foran peisen. Flekkerhytta leverer,og gir deg drømmen for en billig penge. Ikke nøl med å bestille nettopp din hyttetur.

FLEKKERHYTTA

Hytta ligger like ved vannkanten til vannet med navn Flekkeren på Svanstul. Dette er et steinkast fra stedets hovedparkering. Hytta ligger allikevel usjenert til.

Akkurat denne hytta skiller seg ut fra de andre da den har et aktivitetessenter i 1 etasje bestående av et stort åpent rom med benker, bord og enkelt kjøkken. Dette aktivietetsenteret brukes av våre aktivitetesavdelinger til turer og arrangemneter, men kan også leies av større grupper som speidern, eller til kurs o.l. Vil man ha hele hytta for seg selv må man leie begge etasjene.

I hyttas 2. etasje finner du bodelen. Her har du et enkelt kjøkken, stue med en ekstra seng og to soverom med til sammen 5 senger. 6 senger på hytta totalt + reiseseng for barn.

Dette er den eneste hytta som har strøm. Dette gjør hytta unik for blant annet barnefamilier på vinterstid. Hva er vel bedre enn å sette på varmen når du ankommer hytta og la den godgjøre seg, mens du selv er ute å nyter en bedre skitur, kanskje du til og med unner deg en vaffel og varm kopp kaffe på Fugleleiken bare 3 km lenger inn i terrenget? 

Ikke bare ligger hytta idyllisk til i vannkanten, for stedets lysløype på ca 3.6 km går rett forbi hytta. Her slipper man ihvertfall den berømte dørstokkmila for å komme seg ut. Nærmere og enklere blir det ikke!  Ønsker man å ha en rolig dag på området har hytta bålplass på tunet, samt en egen grillhytte rett opp lia til fritt bruk for leietager(her må en ha med egen ved, da det er både dyrt og krevende for oss å frakte veden til hytta vinterstid, og på en grillhytte går det mye ved.) Går du med en interesse for isfiske kan du på dager med garantert trygg is benytte deg av isborret i båthuset og nyte en dag med isfiske på Flekkeren.(Dette skjer på eget ansvar)

 Det er et spennende område rundt hytta og et stort stinett med både kortere og lenger ruter, og med flotte topper som kan bestiges av store og små turglade vandrere på hyttetur. Ønsker dere å ha med familiehunden på tur er det bur til den i 1 etasje, da det er forbudt med hund i bodelen oppe. Dette er for å ha et bredt tilbud på våre hytter som også skal passe for de som måtte være allergikere. Skal man ha med hunden, uten å ha leid begge etasjer, må det opplyses om til oss ved inngåelsen av leie. Det kan da også være andre som benytter seg av det rommet hunden står i. På sommerhalvåret kan man ved leie av hyttas begge etasjer få tilgang på båthuset som har 6 kanoer. Fiske er også mulig i Flekkeren uten fiskekort. Det er tilogmed en klatrevegg på hytta som barna kan utfolde seg i.

Forslag til turer og aktiviteter:

Skiturer:

Huldreløypa på ca 9 km med mest flatt terreng, flott for barnefamilier. Her kan man legge inn et besøk på Fugleleiken for en vaffel og noe godt i koppen. Det er nemlig frivillige som har vaffelvakt med åpningstid mellom 10-16 for turglade skigåere. En tur innom her kan også gjøres ved å gå direkte fra Flekkerhytta til Fugleleiken, ca 3 km. Det kan også kombineres ved bruk av de andre løypene. 

Svanstulflottene er på ca 4,6 med endel opp og nedover bakker, med nydelig utsikt på topppunktet.

Steinbruløypa er en rundløype på ca 26 km endel mer krevende enn de øvrige løypene.

Lysløypa er på ca 3,6 km med lys frem til 23:00 på kvelden. Passer for barnefamilier. Litt mer bakker enn Huldreløypa. 

Nare er en flott topptur på ca 12 km 

Skiposter er en ny aktivitet for de som vil oppleve en slags "titoppern" på ski. 

Man kan også ilegge Sommerseter eller Solumhytta et besøk om man ønsker å gå fra hytte til hytte.

Annen aktivitet:

Ake

Fyre bål

Spille et av spillene som ligger på hytta foran ovnen med en kopp kakao.

Se etter dyrespor

Fiske

Bade

Padle

Balansetau/klatrevegg


Løypeinformasjon:

skisporet.noPraktisk informasjon:

* Man må være medlem av DNT for å benytte seg av hytta. 

*Pris 400 kr pr døgn.

*Man har hytta fra kl 12:00 til 12:00 på ankomst og avreisedato

*Hytta bookes hos oss enten via oppmøte i vår butikk og tursenter, pr tlf eller epost.

*Nøkkel hentes og leveres i våre lokaler i Nedre Hjellegate 2 3707 Skien.

*Det er ingen dekning på hytta, kun på parkeringsplassen i noen grad. 

*Tilgang til båthuset med kano og isborr er kun ved leie av 1 etasje, eller begge etasjer.


Foto: Kristin Laue Næspe
Foto: Jenny Flobak
Foto: Tommy Olsen
Foto: Jenny Flobak
Foto: Åsmund Myhre
Foto: Kristin Laue Næspe

Skrevet av Kristin Laue Næspe 8. februar 2019