Sommerfjellet har åpnet

I dag åpner alle DNT-hytter dørene for en ny sommersesong. Det er snøfritt og gode muligheter for fotturer i mange områder.

- Det har vært mye fokus på store snømengder i fjellet i media, derfor har mange blitt overrasket over at det faktisk er fine forhold for fotturer i mange fjellområder, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT), Nils Øveraas.

Det er nok av steder du kan snøre på deg turskoene, spesielt i østlige fjellområder i Sør-Norge og i Sør-Trøndelag.

Nå er fjellet åpnet

I helgen markerer DNT sommeråpning av de betjente fjellhyttene med en rekke aktiviteter for store og små. På Sota Sæter i Breheimen kom sommeren for fullt denne sommeråpningshelgen.

- Nå blomstrer det rundt hytta, snøen har smeltet og det er muligheter for fine turer i nærområdet. I dag var det 18 grader på tunet her, sommeren har kommet i løpet av de siste dagene, sier Jorunn Svingen, vertskap på Sota Sæter.

Fjellfestival for første gang

På Gjendesheim i Jotunheimen kunne gjestene oppleve Jotunheimen fjellfestival, en helt ny festival med guidede turer og aktiviteter for alle nivåer. Interessen har vært stor.

- Det er kjempeflott at så mange har begynt å innse at det er fullt mulig å dra til fjells så tidlig på sommeren. Det har vært full rulle her hele helgen med masse fornøyde gjester, sier vertskap Marius Haugaløkken.

Feirer 125-jubileum

På Trollheimshytta feirer de jubileum med arrangement hele helgen, og det er snøfritt i alle dalene.

- I Trollheimen er det nå fint å gå mange av rutene mellom turisthyttene, men vil man på topptur må man regne med å møte på snø. Gamasjer og godt impregnerte fjellstøvler er lurt, anbefaler Jonny Remmereit fra Tondhjems Turistforening. Han legger til at snølaget ikke er tykt, og den gjenstående snøen vil forsvinne fort nå når temperaturen har økt.

Helt ferske bilder finner dere her (blir oppdatert gjennom helgen): https://www.flickr.com/photos/turistforeningen/sets/72157652798041673