Lokallagssamling 2019 - dag 2

På vei fra frokost til dagens første foredrag.
På vei fra frokost til dagens første foredrag. Foto: Katrine Tellsgård

Dag to av årets lokallagssamling på Øitangen går mot slutten. Spennende foredrag, lærerike sesjoner, god mat og hyggelige stunder, både inne og ute, har vært noe av det de nesten 100 deltakerne har fått oppleve. 

Dagen starta med del 1 av et svært inspirerende foredrag ved skuespiller og dramatiker, Jeanne Bøe, og tidligere håndballspiller og nåværende Tine-rådgiver, Gro Knutsen, om deres Norge på langs-tur. Videre var det duket for sesjoner, og de en kunne velge mellom var følgende tre: sesjon 1.Fotokurs, sesjon 2."Fra Barnas Turlag til DNT ung" og sesjon 3."Frivillighet i fokus". De varierte sesjonene la til rette for mye ny input. Gjennom både teori, praksis og erfaringsutvelksling ble alle de tre sesjonene veldig vellykka. 

Mellom både foredrag del 1 og sesjonenes del 1 ble det tid til både aktiviteter, gåtur og herlig suppe til lunsj. Siden vi er så mange på årets samling, foregår det meste av mat, og flere av foredragene og sesjonene, utendørs i ekte DNT-ånd. Og i stedet for Toppvafler som vi er kjent med fra Gaustatoppen Turisthytte, ble det servert kystvafler.  

Ut fra smilene å dømme hos både barn og voksne, ser dette ut til å bli nok en flott lokallagssamlingsdag. Nå står en herlig middag for tur, laga av Mogens Turisthyttes kokk, Ole, og Erik Bryn Tvedt vil holde et spennende foredrag om stiens rettsvern - et viktig tema for vår vikrsomhet. Resten av kvelden blir det mulig å prate, danse, synge og bli enda bedre kjent.

I morgen gleder vi oss til å våkne opp til sol og fine turmuligheter. Da går turen enten til vanns i kajakk eller båt, eller til lands på guida tur med DNT Øitangens vertinne, Ruth Ellegård. For barna blir det enda flere morsomme leker og aktiviteter.