Kamfjord inn som ny styreleder
i DNT Telemark

Det er viktig å huske på at DNT-nøkkelen både er en fysisk nøkkel til 500 hyttedører, men også en døråpner til friluftslivet i seg selv, forteller Kamfjord. Foto: Marius Dalseg Sætre

Thor Kamfjord driver til daglig med forskning og utvikling, er svært engasjert i miljødebatten og er nå DNT Telemarks nye styreleder.

Denne helga har DNT Telemark arrangert lokallagssamling med nesten 100 deltakere. Arrangementet har funnet sted på DNT Øitangen, som ligger på nordspissen av idylliske Jomfruland. Dette er en av kystledhyttene som er viktige for DNT Telemarks satsing på turer fra fjord til fjell.

• Lokallagssamlinga er en viktig arena for både frivillige, ansatte og medlemmer. Her er det rom for å bli bedre kjent, utveksle erfaringer og utvikle sin kompetanse, forteller Jon Atle Holmberg, daglig leder i DNT Telemark.

Ssamlinga ble innledet med årets årsmøte og valg av nye styremedlemmer. Holmberg ønsker å rette en stor takk til avtroppende styreleder, Kaj Eggesvik.

• Kaj har vært en viktig ressurs for DNT Telemark. Hans ro og evne til å stabilisere har vært med på å forme DNT Telemark til det vi er i dag.

Det er Thor Kamfjord som nå går inn som ny styreleder i DNT Telemark med viktig kunnskap og engasjement i bagasjen.

• Jeg gleder med til å bygge videre på det solide grunnlaget DNT Telemark har bygd opp gjennom mange år, forteller Kamfjord.

Han ser fram til å realisere viktige og spennende prosjekter i foreninga.

• Vi skal nå jobbe for å bygge nye Mogen, Norges råeste miljøhytte, i hjertet av Telemark. Vi skal gjøre en viktig rehabilitering av Gaustatoppen Turisthytte på Telemarks tak. Vi skal få enda flere med ut på tur og legge til rette for turglede for alle, forteller han engasjert.

Han legger vekt på det brede tilbudet foreninga utvikler sammen med unge og eldre medlemmer, og de tiltakene foreninga skal videreføre og videreutvikle for å inkludere enda flere. DNT Telemark er blant annet partner i folkehelseprogrammet for Telemark, der målet er å nå nye målgrupper gjennom den kompetansen og de tilbudene som foreninga har. Her kan vi trekke fram lavterskelarrangementer, tilrettelagte turstier og flere hundre hytter som man som medlem kan låse seg inn på med DNT-nøkkelen.

• Det er viktig å huske på at DNT-nøkkelen både er en fysisk nøkkel til 500 hyttedører, men også en døråpner til friluftslivet i seg selv, og åpner opp for både nye vennskap og tilbud som gir naturopplevelser for livet, forteller Kamfjord.

Nøkkelen Kamfjord refererer til er nøkkelen som alle DNT-medlemmer får tilgang til, og som gir dem mulighet til å låse seg inn på flere hundre ubetjente og selvbetjente hytter i hele Norge.

For Kamfjord er det viktig å både jobbe for det nære friluftslivet med prosjekter som 150 lett tilgjengelige hverdagsturer og bussen til bushen, og få flere til å oppleve herlige naturperler i hele Telemark som venter på å bli oppdaget.

• Ikke minst er vår satsing på kyst svært viktig, forteller han. Med våre tre kystledhytter, og nå helårsåpne DNT Øitangen som vi i helgen har vært samla på, håper vi enda flere kan finne veien ut i naturen og bruke den aktivt.

DNT Øitangen er en av DNT Telemarks nyeste hytter og inngår som en del av foreningas kystsatsing.

• Vi vil fortsette å jobbe for å ha et best mulig turtilbud fra fjord til fjell, konstaterer Kamfjord, som håper flere får øynene opp for den perlen av et sted DNT Øitangen er.

Om man booker seg inn på DNT Øitangen kan man også få tilgang til kajakker, robåter og lavvoer. I tillegg er det lett tilgjengelige sykler til utleie som gjør det lett å komme seg fra den ene enden av øya til den andre. Dette er en DNT-hytte som er åpen hele året.

• Det mange ikke vet er at det er helt fantastisk her ute før høysesongen, forteller Kamfjord.

Da kan man nyte øyas rolige tempo før storinnrykket.

• Og nå har til og med de aller barskeste hvitveisene begynt å titte fram, skyter Holmberg inn.

Styreleder og daglig leder ser fram til fine, innholdsrike år framover. Sammen skal de, og hele DNT Telemark, videreutvikle tilbudet og legge til rette for at enda flere får naturopplevelser for livet.

Jon Atle takker Kaj for den viktige jobben han har gjort, og ønsker Thor hjertelig velkommen. Foto: Marius Dalseg Sætre