Alene over vidda uten ski

Den unge briten, Mark Coupe, går alene over vidda uten ski. Her er han like ved Mogen Turisthytte.
Den unge briten, Mark Coupe, går alene over vidda uten ski. Her er han like ved Mogen Turisthytte. Foto: Kyle O'Donoghue

Mark Coupe (24) fra Manchester krysser Norge til fots fra Gardermoen til Bergen. I to uker har han vandra, og turen starta i det den unge Briten gikk av flyet.

  • Fantastisk at bare tjue minutter etter ankomst Gardermoen var jeg i skogen, forteller han ivrig.

Coupe går ikke på ski, men har med truger i sekken, noe som gir ham flere fordeler.

  • Med truger kommer jeg meg lettere opp på topper og beveger meg enklere gjennom kupert terreng, forklarer han.

Palmefredag ankom han Mogen Turisthytte etter 40 kilometer over isen fra Skinnarbu.

  • En venn fortalte meg om DNT-systemet og jeg ble bergtatt av ideen om rutenettet med hytter, og ønsket å ta en langtur til fots i Norge, forteller Coupe.

Så langt har han vært innom Turisthyttene Bekkestua, Fjellvang, Svarvestolen, Sigridsbu, Eriksbu, Øvre Fjellstue, Gaustatoppen (hvor han sov i sikringsbua siden turisthytta kun har åpent på dagen i vintersesongen).

  • Når det er for langt mellom hyttene telter jeg, legger han til.

Fra Mogen går turen videre til Bergen, via Eidsfjord. Første stopp på ferden videre er Lågaros.

  • Mogen har vært helt topp! Vakker natur og en sjarmerende hytte med veldig god mat. Jeg har ikke gitt meg selv lov til å haike, men da det kom en snøscooter over isen og lurte på om jeg ville ha skyss, takket jeg ja siden jeg aldri har kjørt snøscooter før.  

Coupe har å en tidsfrist på to uker for å komme seg hele veien til Bergen. Vi krysser fingrene for at han kommer seg trygt fram og ønsker ham en riktig god tur videre!