Snikstart sommeren på Hardangervidda

Vegarhovde speiler seg i Kalhovdfjorden
Vegarhovde speiler seg i Kalhovdfjorden Foto: Kalhovd Turisthytte

Hva med å ta en snikstart på sommersesongen? Hardangerviddas mektige natur skjuler mange flotte perler og Kalhovd turisthytte er det perfekte utgangspunktet for en rekke flotte turer på vidda. Det er ikke uten grunn at Kalhovd kalles for inngangsporten til Hardangervidda.

Nå som sola skinner og snøen smelter oppe på vidda, så passer det perfekt med en helgetur for å snikstarte sommersesongen. Pakk sekken - og DNT nøkkelen - og begi deg til fjells.  

Den ubetjente delen på Kalhovd Turisthytte er  i "Tuppehuset".  Denne hytta har oppholdsrom, kjøkken og utedo rett foran hovedhytta og er låst med DNT-nøkkel. Den ubetjente hytta har en tidsbryter for strøm som finnes til høyre i yttergangen. Dette gir strøm til hele hytta. 

Kalhovd byr på flott utsikt, enda flottere turer i området og hytta er lett tilgjengelig. Kalhovd ligger ovenfor Rjukan så det gir deg muligheten til å ta Europas første taubane - Krossobanen - opp til Gvepseborg. Herfra kan du enten vandre eller sykle inn til hytta.

Og siden du først er i området der Telemarks høyeste fjell holder til, Gaustatoppen, så kan du jo ta turen oppom turisthytta der for en kaffekopp og en vaffel mens du nyter utsikten fra Telemarks tak.

God tur!