Russ til fjells

28. juni- 30. juni var det endelig klart for RusseTur til fjells! Russ fra både Vestfold, Østfold og Telemark deltok på turen over Vidda. 

Turen startet med et besøk i Rjukan klatrepark i nydelig vær. Her fikk deltakerene utfordret seg i løyper med forskjellig vanskelighetsgrad før turen gikk videre til fots til Helberghytta. På Helberghytta ble det spennende historefortelling om tungsvannsabotører og Gaustatoppen ved Bjørn Harry Schønhaug. Deltakerne sov i lavoer, som takket være god bardunering, sto natten igjennom til tross for mye vind! 

På lørdag gikk turen fra Hellberghytta til Kalhovd. De to lagene samarbeidet godt over Vidda og fikk tid til å bli godt kjent med hverandre. Vel fremme på hytta ble det servert fantastisk mat av vertsskapet på Kalhovd.  

I løpet av turen har veteraner fra NVIO Vestfold og Telemark deltatt som førstehjelpspersonell og turledere. I tillegg har DNT ung Telemark bidratt med turleder. 

På søndag var turen over, og intiativtaker og prosjektleder Aina Kaupang oppsummerte det hele på denne måten:"Så mange bra folk! Frivillige og deltagere på «Russetur til fjells» hadde alle og enhver fortjent en omtale av både innsats og fantastiske personlighet. Takknemmelig for å ha vært på tur med hver eneste en".  

RusseTur til fjells takker samarbeidspartnere for deres bidrag: NVIO Vestfold og Telemark, Telemark Fylkeskomune, Dyre Gård , Apotek1, Rjukan Klatrepark og Kalhovd Turisthytte. 


Skrevet av Amalie Lund Holth 3. juli 2019