Sommeridyll på Sommerseter

Stallen på Sommerseter
Stallen på Sommerseter Foto: Aasta Egeland

Sommeren kan nytes selv til skogs i Luksefjell. Idyllisk plassert i nærheten av vannet Eiangen ligger hyttetunet Sommerseter. Perfekt om du ønsker et lite avbrekk fra hverdagen eller en unik ferieopplevelse. Kanskje det rett og slett bare frister å våkne opp i skoken, nyte en kaffekopp og ta morgenbadet i Eiangselva som går forbi rett nedenfor hytta?

Sommerseter er en unik hytte i den forstand at på tunet så finner du hele to hytter, både en bookingshytte - Foreningshytta, og en ubetjent hytta som åpnes med DNT nøkkelen - Stallen. Hyttene ligger godt plassert i Luksefjell området - kun en liten time fra Skien Sentrum. Les mer om hytta HER.

Foreningshytta

Dette er en meget populær hytte, som må forhåndsbestilles hos DNT Telemark. Hytta har egen nøkkel. Om sommeren får du også nøkkel til bommen, som gir deg mulighet til å kjøre helt fram til døra. Da er også båt på Eiangen inkludert i leia. Hytta er trivelig innredet og utstyrt for 5 personer. Det er 2-platers gassbluss, solcelleanlegg til belysning og, i tillegg til vedovn, en propanovn.
Leietaker disponerer hytta fra kl. 12.00 ankomstdag til kl. 12.00 på avreisedag. Pris er 400kr per døgn for medlem, for øvrige 1000kr per døgn. Leie av hytta fordrer medlemskap i DNT.

Denne hytta har nå fått nettbooking, som gjør det enda enklere for deg å ta en spontan ferietur. Du kan selv se når hytta er ledig og booke hytta. Nettbookingen finner du HER.

Stallen

Stallen er låst med standard DNT-nøkkel. Hytta består av tre rom; stor gang, kjøkken m/spiseplass og stue og til slutt soverom med køyesenger og plass til 7 personer. Også i Stallen er det gassbluss, solcelleanlegg til belysning og vedovn. Stallen trenger ikke å bookes på forhånd.

DNT nøkkelen kan du få tak i på tursenteret vårt i Nedre Hjellegate 2 i Skien, og er tilgjengelig for alle DNT medlemmer. Det er et depositum på 100 kr på nøkkelen, og du kan beholde den så lenge du er medlem i foreningen eller levere den tilbake etter endt tur.

Så ferien kan anses som reddet, uansett hvilken av hyttene på Sommerseter en velger. Sommerværet har meldt sin ankomst, så nå gjenstår kun å pakke sekken å dra på tur.

God Tur.

Foto: DNT Telemark