Usikker på hva du skal gjøre de to neste ukene? Vi har svaret!

Foto: DNT Telemark

Har du ikke spikret siste del av ferieplanene enda? DNT Telemark har hytter rundt i fylket og her kommer en oversikt over hvor det er ledig kapasitet til å ta dere imot! Book din neste overnatting på en DNT hytte alt i dag! 

Sildevika ligger idyllisk i Eidangerfjorden og er en av våre meget populære kystled hytter. Her er det muligheter for padling,bading, turer i nærområdet eller bare en rolig kveld på svalbergene uten for hytta. Det er per nå ledige senger fra 14-15 juli og hele hytta er ledig 21 til 22. ellers finnes det flere ledige datoer i august.

Mule Varde. Denne vakre kystledhytta ved vakre Eidangerfjorden, har også noe ledige overnattingsdøgn de kommende dagene. Turisthytta er en av flere bygninger på det gamle herskapelige landstedet Mule Varde. Hytta har et soverom på hems/2.etg. med 6 senger totalt. Perfekt for en familie. Her booker du hele hytta, og kan nyte late dager helt alene om du skulle ønske det. Mule Varde er ledig fra 11-12 juli og fra 14-18 juli.

Øitangen, ligger på Jomfruland og er et populært sted å tilbringe sommeren for mange. Her er har du muligheten til å tilbringe dager i Låven fra 10.-13 juli, eller kanskje ddu har lyst å ta med soveposen å leie lavvoen så du kan høre på bølgene om natta? Lavvoen er ledig fra 10.-14-juli. Booking gjøres på oitangen@dnt.no

Stangnes, er en annen kystled hytte som drives av Kragerø turlag. Dette er en dagstur hytte helt ute på svalberga langs Kragerø kysten. Ta gjerne en tur for en vaffel og kaffe i finværet og ta en vandring langs kyststien i området.


I Sauherdafjellene har du du flere muligheter for deg som har lyst å dra litt inn i landet og oppleve stille natur med skogstereng, fiskemuligheter og muligheter for kanoturer på stillevann.


Flekkerhytta, ligger ved Flekkeren på Svanstul, her booker du 2 etasje på det gamle heishuset til Løvenskoild, det er også muligheter for å leie 1 etasje som er et aktivitetsenter og gir deg tilgang til kanoer. Du kan kjøre helt frem til hytta nå på sommeren. Her er det ledig 12-14 juli og 19-22 juli. Booking til telemark@dnt.no

Sommerseter foreningshytta, ligger idyllisk til i Sauherdafjellene. Når du leier foreningsnytta får du tilgang til bomnøkkelen som gir deg muligheten til å kjøre helt frem til hytta og muligeten til å låne en liten båt som ligger på Eiangen. Fiske kort til Eiangen får du kjøpt i vårt tursenter i Skien. Ledige datoer er 13-15 juli og 18-19 juli. 

Solumhytta, Fugleleiken og Sommerseter stallen er det mulig å komme til bare ved å ta med deg DNT nøkkelen og vandre til hytta. Ønsker du likevel å være helt sikker på at du får en seng kan du også på disse hyttene nå booke en seng via DNT hyttebooking ​​​​​​​før du dra på tur. 


Hardangervidda og Rjukan området byr på fantastiske turmuligheter for både den som vil gå langt, få fantastisk utsikt, oppleve historie eller bare kose seg på hytta med nydelig mat.

Krokan er Norges første turisthytta og er nå åpen med en liten kafe i hovedhytta, du kan booke overnatting på de to små hyttene kalt Rjukanfosen og Marispelet som ligger på tunet. Fra 11 juli er det mye ledig fremover, her booker du en eller begge hytter og har et fantatsiske utgangspunkt for turer og opplevelser i området. 

Gaustatoppen Turisthytte er et populært turmål for mange dagsturister og flere og flere ønsker også å oppleve overnattinge i den lille turisthytat på toppen av Telemarkstak, her er det ledige kapasitet den 11-12 juli og 13-14 juli. Det er også flere muligheter her i august, men dagene fyller seg raskt så husk å være tidlig ute. Booking til gaustatoppen@dnt.no

Kalhovd Turisthytte og Mogen Turisthytte, melder om at det er  fantastisk på fjellet nå og de har ledig kapasitet i flere perioder. Selv om vi som turisthytte alltid har plass for folk som kommer over fjellet,  så settes det stor pris på at det sendes en epost for å sjekke ledig kapasitet og reservere plass. Dette gjør at det er enklere å planlegge middagen til alle som kommer, for er det noe som Kalhovd og Mogen gjengen virkelig passer på er det at alle for en nydelig middag i fjellet. Booking til kalhovd@dnt.no eller mogen@dnt.no


Skrevet av Henriette Hack 10. juli 2019