BaseCamp Trolltunga ble en kjempesuksess

BaseCamp er et arrangement laget av ungdom for ungdom. I løpet av en liten uke bor man på et fast leirsted og prøver ut ulike friluftsaktiviteter. I år inviterte DNT ung Telemark ungdommer fra hele landet til BaseCamp i Skjeggedal i Odda i Hardanger. Det ble en kjempesuksess!

Turen startet torsdag kveld med sosialt samvær og felles middag på en hytte i Skjeggedal, like i nærheten av idylliske Ringedalsvannet. Dette var et supert utganspunkt for aktivitetene som skulle gjennomføres de neste dagene. Fire ungdommer fra DNT Telemark var med som aktivitetsledere og har stått for planlegging og gjennomføringen av opplegget. 

Fredag var det duket for en spektakulær klatreopplevelse i Via Ferrata Trolltunga. Turen startet med en sykkeltur på 6 km langs Ringedalsvannet, videre en kort fottur på 500 meter opp dalen under trolltunga, før det ble klatring opp Via Ferrata til Trolltunga. Det ble en luftig tur til toppen hvor deltakerne fikk kjenne på adrenalin og mestringsfølelse. Fra toppen gikk turen videre bort til Trolltunga hvor deltakerne kunne nyte synet av majestetiske Trolltunga. 

På lørdag gikk turen til Hardangerfjorden hvor det ble en fartsfylt RIB- båttur. Turen hadde innslag av både historie og kultur, i tillegg til at deltakerne kom tett på det fantastiske natur- og dyrelivet rundt fjorden. Lørdagen ble avsluttet med et bad hos foreldrene til Madeleine som er leder av DNT ung Telemark. 

DNT ung Telemark takker for en kjempefin langhelg og gleder seg allerde til neste års BaseCamp!Skrevet av Amalie Lund Holth 15. juli 2019