Natt i naturen for "lat" 15-åring

Det nærmer seg skolestart og turdager for mange av de unge lovende. Siver Aasvik (15) har et godt tips til alle som er glad i å sove lenge om morgenen:

Foto: Mona Auråen

Tekst: Siver Aasvik

Skolen skulle arrangerte skøytedag i januar. Det hørtes lite gøy ut å måtte stå tidlig opp for å gå i mørket en hel liten evighet inn til isen. Jeg spurte mamma veldig pent om hun kunne kjøre meg inn. Hun svarte ja til å kjøre meg inn…kvelden før…Jeg så raskt fordelene. Jeg slapp å gå, og kunne i tillegg sove lenge! Jeg pakket sovepose, hengekøye og litt mat. Vipps var jeg klar for overnatting. Det var mørk, men stjerneklart da jeg kom frem til Vallbergtjenna. Der fant jeg to trær på en liten odde, hang opp hengekøya og krøp opp i soveposen. Enkelt og greit. Så lå jeg der, varmt og godt nede i soveposen. Det var helt stille, det eneste jeg hørte var knakingen i isen. Jeg sovnet som en stein, og sov til jeg ble vekket av noen kammerater neste morgen. En god start på dagen. Så til alle som vil sove litt lenger; benytt deg av muligheten neste gang det er skoletur. Anbefales!

Denne teksten står på trykk i medlemsbladet, Turglede 2019. Klikk på knappen under for å lese hele den digitale versjonen av bladet, eller kom innom tursenteret i Skien for en papirversjon!