Full pakke på Flekkerhytta

Flekkerhytta på Svanstul
Flekkerhytta på Svanstul Foto: Kristin Laue Næspe

Booker du et opphold på Flekkerhytta får du alt i ett! Det unike med hyttas plassering er at du kan kombinere bading og "solferie" ved eget tilhørende vann eller strekke på bena til en av områdets mange turperler eller topper. Har du barndomsminner fra sauer på setra som av og til gav et lite visitt ved familiehytta kan en hyttetur på Svanstul jaggu by på dette også. Flekkerhytta ligger skjermet til og er i sommer kun nærmeste nabo med områdets beitesauer om de kommer innom. Dette gir virkelig følelsen av å være på fjellet. 

Flekkerhytta består av et hovedhus med to etasjer hvor underetasjen fungerer som en base for aktiviteter,kurs o.l og består av enkelt kjøkken samt benker og bord. I andre etasje finner du bodelen med soveplass til 6 stk fordelt på to soverom,hvorav et av dem har dobbeltseng(de kan deles i to) og et rom med tre senger. Den siste sengen finner du i stua. Man har også tilgang på en reiseseng for barn. Hytta har strøm, men ikke innlagt vann. Vannet hentes i Flekkeren. I tilegg til hovedhuset finner du grillhytta litt oppi lia, utetoalettene og et båthus.

På Flekkerhytta kan du legge opp dagen etter vær og humør. Her finnes det alltid noe å gjøre. Hva med å starte dagen med å løpe rett fra senga og ut i et forfriskende morgenbad for å kickstarte dagen. Ønsker du å nyte finværet kan du ligge å sole deg, bedrive medbragt vannaktivitet eller benytte deg av de 6 kanoene som følger leier av hytta.(fordrer leie av første etasje) Vannet er ofte blikkstille og har flotte solnedganger. Fiske er også ønsket da det er mye fisk i vannet som med fordel kan fiskes opp.Fiskekort fås på inatur.no eller hos oss. Det bugner av turstier i området, og et besøk opp til Nare anbefales på det varmeste. Nydelig tursti og magisk utsikt fra toppen.For de aktive barna er det montert klatrevegg på en av hyttas yttervegger, natursti i skogen og en grillhytte man kan kose seg på. Man kan ha med hengekøye og ta noen avslappende timer på øyet, eller lese en god bok. Hyttetomta er også stor og forholdsvis flatt så her er det rom for å spille kubb, badminton,fotball eller hva som måtte friste. Brettspill finner man også i stua på hytta. Har man barn i barnevogn finnes det grusvei man kan trille den lille på om man ønsker en liten trilletur.Det er kort og godt ingen hindring i verken vær eller humør for å finne noe å hygge seg med på Flekkerhytta.

Her kan du lese mer generell info om hytta, samt priser og bestillingsregler. For booking av hytta kontakt oss på telefon eller mail: 35532555, telemark@dnt.no

NB. I tilegg til å by på god stemning på fjellet, er sauer også glad i å legge seg i skyggen intil biler o,l så følg med på bilen din når den står parkert. Se gjerne etter områder med færre spor etter sau. 


Unn deg en velfortjent ferie på Flekkerhytta!

Foto: Kristin Laue Næspe