Strålte på vidda under Rubenstur 2019 

Foto: Preben Herregården

Åttende året på rad har Rubenstur vært på Hardangervidda. En fantastisk reise full av mestring, glede, latter, gode, dype samtaler og et fantastisk samhold. 

Tekst: Sølvi Lillebø

Søndag 21. juli møttes vi, ti deltakere og ti hjelpere, på Dyranut Turisthytte hvor det var god middag, samt et fellesmøte og litt underholdning på kvelden.

Mandag morgen satt vi kurs mot dagens første mål, lunsjstedet vårt, men alle var på, så vi fortsatte et stykke til før vi satt oss ned for å spise litt. Denne dagen her var vi faktisk i så god driv at vi gikk til leirplass som egentlig var tenk til dag nr. 2.

Vel fremme fikk vi satt opp årets første camp, som det gode teamet vi var kom både lavvoer og tarp rimelig kjapt opp, samtidig som middagen ble satt i gang.

Det var litt ruskevær første dagen men tror dette ruskeværet egentlig bare ble glemt litt av alle fordi vi var så flotte solstråler hele gjengen.

Dag 2 ble det et godt stykke å vandre i myrområder og litt forflytninger over elver, men med denne gjengen her så er det ikke noe problem.

Når vi nærmer oss der vi skal ha camp nr to dukker det opp ett overraskelsesmoment, her sto det nemmelig en trekasse med RT ? på og tre kodelåser. Her måtte alle være med for å løse koder for å få opp hengelåser og når kassen ble åpnet ble det ren lykke og glede, her var det nemmelig en stor trekasse med skatter av potetgull, nøtter og muslibarer som vi hadde fått sponset fra Sørlandschips.

Etter en god pause ble det siste elv som passeres før vi setter opp camp hvor vi skal være i to døgn.

Herlig langs elva, herlig å kjenne at man lever og at man er i camp med gode venner.

Det ble en god tur for de fleste av deltakerne på dag nr tre hvor det ble både bading, avslapping i lyng, og fisking, noen andre var igjen i camp å hadde fotografering og avslapping.

Nydelig sommerdag på Rubenstur. Litt slossing med mygg og knott på kveldene, men med gode samtaler, gode vitser, litt sang og moro så glemte man fighten med mygg og knott.

Noen av gutta var å fisket flotte ørretter som ble røykt, dette ble dessert etter havregrøt på morran.

Livet i leir er bare kos, livet med samhold, glede, latter og kos er bare helt fantastisk.

Vi forflytter oss fra Bjoreidalstjørn til Nybu hvor vi skal ha ny basecamp, nå er alle så drevene på å slå opp leir og hvordan vi gjør det med måltider at alt går av seg selv.

Etter en himmelsk viltgryte ala turleder ble det også sjokolade mousse til dessert denne kvelden, hva kan man si, eventyrlig godt.

Når man er på en slik tur som dette som førstegangsreis som jeg er så er jeg bare ydmyk, når man hører deltakere ringe hjem å si jeg har det så fantastisk her, jeg storkoser meg.. Disse ordene rører, disse ordene får en plass i hjertet. Når man på kveldssamling får høre jeg har hatt en super dag, «jeg er stolt av min egen prestasjon» man ser gleden rundt seg av dette flotte teamet som vi er.

Rubenstur betyr så uendelig mye for alle, jeg må si jeg er så takknemmelig for at jeg fikk være med på årets tur, for å lære mer om gjengen, ha de gode samtalene, se prestasjonen til alle rundt meg. Jeg er stolt, jeg er så stolt av å være frivillig. Tenker det er mange som misunner meg og de 9 andre som var med på turen som frivillige, vi gjør dette fordi dette gir ikke bare noe til deltakerne men det gir oss mye også.

Jeg er ydmyk, jeg er stolt, jeg er glad.

Tenke seg til hvor mye Rubenstur gjør for alle, for deltakere som kanskje har litt ensomhet i hverdagen så betyr mye av Rubenstur vennskap, glede,trygge rammer, mange vil kanskje stille seg spørsmål hvordan blir det gjort, hvordan blir det organisert, ikke tenk på det en gang, alt går av seg selv, både turen, kveldene, rutinene og alt går av seg selv.

Jeg er stolt av å være frivillig og jeg er bare glad, denne gjengen gjør meg glad. TAKK Ruben, takk for at du fikk DNT til å høre å deg og TAKK DNT for at vi får være frivillige hos dere!

Skrevet av Katrine Tellsgård 12. august 2019