Strålte på vidda under Rubenstur 2019 

Foto: Preben Herregården

Åttende året på rad har Rubenstur vært på Hardangervidda. En fantastisk reise full av mestring, glede, latter, gode, dype samtaler og et fantastisk samhold. 

Tekst: Sølvi Lillebø

Søndag 21. juli møttes vi, ti deltakere og ti hjelpere, på Dyranut Turisthytte hvor det var god middag, samt et fellesmøte og litt underholdning på kvelden.

Mandag morgen satt vi kursen mot dagens første mål, lunsjstedet vårt, men alle var gira, så vi fortsatte et stykke til før vi satt oss ned for å spise litt. Denne dagen her var vi faktisk i så god driv at vi gikk til leirplassen som egentlig var tenk til dag nr. 2.

Vel fremme fikk vi satt opp årets første camp. Som det gode teamet vi var kom både lavvoer og tarp rimelig kjapt opp, samtidig som middagen ble satt i gang.

Det var litt ruskevær første dagen, men tror dette ruskeværet egentlig bare ble glemt litt av alle fordi vi var i så godt humør hele gjengen.

Dag 2 ble det et godt stykke å vandre i myrområder og litt forflytninger over elver, men med denne gjengen her så var ikke det noe problem.

Når vi nærmer oss der vi skal ha camp nr. to dukker det opp et overraskelsesmoment; her sto det nemlig en trekasse med "RT ?" på og tre kodelåser. Her måtte alle være med for å løse koder for å få opp hengelåsene og når kassen ble åpnet ble det ren lykke og glede for her var det nemlig potetgull, nøtter og muslibarer som vi hadde fått sponset fra Sørlandschips.

Etter en god pause ble siste elv passert, før vi satt opp camp hvor vi skulle være i to døgn. Det var herlig langs elva, herlig å kjenne at man lever og at man er i camp med gode venner.

Det ble en god tur for de fleste av deltakerne på dag nr. tre, hvor det ble både bading, avslapping i lyng og fisking. Noen var igjen i camp og hadde fotografering og avslapping -en riktig nydelig sommerdag på Rubenstur. Litt slossing med mygg og knott på kveldene, men med gode samtaler, gode vitser, litt sang og moro, så ble det fort glemt.

Noen av gutta var og fisket flotte ørretter. Disse ble røkt og servert som dessert etter havregrøten på morgenen etter.

Vi forflyttet oss fra Bjoreidalstjørn til Nybu hvor vi skulle ha ny basecamp. Innen denne campen var alle drevene på å slå opp leir og måltidene gikk av seg selv. Etter en himmelsk viltgryte, à la turleder, ble det sjokolademousse til dessert - eventyrlig godt.

Når man er på en slik tur som dette som førstegangsreis, som jeg, Sølvi,  var så blir man ydmyk når man hører deltakere ringe hjem og si "jeg har det så fantastisk her, jeg storkoser meg". Disse ordene rører og får en plass i hjertet. Når man på kveldssamling får høre "jeg har hatt en super dag, jeg er stolt av min egen prestasjon», ser man gleden rundt seg av det flotte teamet md frivillige og deltakere.

Rubenstur betyr så uendelig mye for alle. Jeg må si jeg er så takknemmelig for at jeg fikk være med på årets tur, for å lære mer om gjengen, ha de gode samtalene og se prestasjonen til alle rundt meg. Jeg er stolt av å være frivillig og tenker det er mange som misunner meg og de 9 andre som var med på turen som frivillige. Vi gjør dette fordi det både gir noe til deltakerne, men i tillegg også gir oss mye.

Tenke seg til hvor mye Rubenstur gjør for alle. For deltakere som kanskje har litt ensomhet i hverdagen, betyr Rubenstur vennskap, glede og trygge rammer. 

Jeg er stolt av å være frivillig og Rubenstur-gjengen gjør meg glad. TAKK Ruben, takk for at du fikk DNT til å støtte deg i dette turprrosjektet og TAKK DNT for at vi får være frivillige hos dere!

Skrevet av Katrine Tellsgård 12. august 2019